Resto

Leo’s

Περνούσα συχνά από το σημείο που βρίσκεται το Leo’s

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 334
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12455-28303.jpg

Περνούσα συχνά από το σημείο που βρίσκεται το Leo’s, στη διασταύρωση Εθν. Αντιστάσεως και Κηφισίας, και παρακολουθούσα την εξέλιξη της υπερπαραγωγής. Τελικά η γωνία, με τις τρεις φάτσες τζαμαρία που σε αφήνει να εποπτεύεις από παντού το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλων προδιαγραφών all day cafe-restaurant-bar.

Το αποτέλεσμα είναι: φινετσάτη πολυτέλεια, μοντέρνο με κλασικό touch, μπάρα από τις μεγαλύτερες στην Αθήνα, διακόσμηση που, ενώ δεν απαιτεί να εστιάζεις, αισθάνεσαι πως «ακριβώς έτσι έπρεπε να είναι», εντυπωσιακός φωτισμός και ambiance προδιαγραφών εξωτερικού. Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι η καρδιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το City της Αθήνας.

Αν πας πρωί, μπορείς να γευτείς δύο τύπων πρωινό, Continental ή English, ό,τι καφέ ή τσάι θέλεις, ή να πιεις ένα από τα πάμπολλα ethnic ή exotic ροφήματα συνοδεία ενός pastry ή muffin από τα special που φτιάχνουν μόνοι τους καθημερινά. Ποικιλία σάντουιτς ή toasts ακολουθούν για δεκατιανό και αρχίζει η ώρα του lunch. Ιδανικός ο χώρος για business lunch, εξάλλου την ημέρα που είχαμε πάει περιστοιχιζόμασταν από επιχειρηματίες τρώγοντες, πίνοντες, και κλείνοντες deals.

Ποικιλία από σαλάτες, ορεκτικά, πάστες και δεύτερα πιάτα μαζί με εξαιρετικά γλυκά προτείνει ο κατάλογος για μεσημεριανό.

Παραγγείλαμε σουφλέ κολοκυθιού με ρικότα γλυκάνισου και τραγανό προσούτο για ορεκτικό, ένα πιάτο που θα ζήλευαν πολλά gourmet εστιατόρια. Η σαλάτα ρόκας ήταν σε φωλιά παρμεζάνας με ψητό αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ fraboise – μας ενθουσίασε. Δοκιμάσαμε ακόμη τις πένες με βασιλικό και ντοματάκια τσέρι, το κεμπάπ γαλοπούλας με πουρέ μάνγκο, ρύζι και ψητά λαχανικά και το σολομό με άγρια χόρτα, τηγανητό καρπάτσιο παντζαριού και βελούδινο αφρό ντομάτας. Από τα γλυκά δοκιμάσαμε την τάρτα μαύρης σοκολάτας με κανέλα και giandua και freddo cappuccino tiramisu με αφρόγαλα και σταγόνες σοκολάτας.

Καθώς απογευματιάζει προστίθενται tapas και sushi, αρχίζει η μπάρα να μπαίνει στο χορό και πρωταγωνιστεί ως τις μικρές ώρες. Εκεί η λίστα είναι ατέλειωτη, η χαρά του πότη-bon viveur. Δεκάδες μάρκες whisky, vodka, champagne, gin, rum, tequila αλλά και πάμπολλα cocktails να σου ομορφαίνουν τη βραδιά.

Ο δε κατάλογος του εστιατορίου για το δείπνο έχει πιο μεγάλη ποικιλία από του μεσημεριανού κι αυτός με προδιαγραφές gourmet.

Φίλοι που το έχουν ήδη ζήσει σε βραδινές στιγμές μού είπαν τα καλύτερα. Κατά περίεργο τρόπο, ενώ τις πρωινές ώρες μπορείς να απομονωθείς, το βράδυ η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται και με τη βοήθεια του φωτισμού και της μουσικής αλλάζει τελείως, τα επαγγελματικά deals περνούν σε δεύτερο πλάνο και η dolce vita σε πρώτο.

Κηφισίας 342, Ν. Ψυχικό, Αθήνα, 210 6773.461, ανοικτά κάθε μέρα από το πρωί έως αργά το βράδυ. Δευτέρα-Παρασκευή: 17.00-20.30 happy hours.

zsfyris@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ