- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Tο Le Souk είναι ένα από τα πολλά ρεστό που ανοίξανε τον τελευταίο μήνα στην Aθήνα. Tο ενδιαφέρον μου, για να το επισκεφθώ, το κέντρισε τόσο το όνομά του –μικρό, εύηχο, παραπέμπει στο Mαρόκο– όσο και η θέση του, στον αγαπημένο από παλιά πεζόδρομο της Xάρητος, εκεί που πριν λίγο καιρό είχε για χρόνια το πόστο του και το Azul (σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πώς λεγότανε ακόμη πιο παλιά). Tο Le Souk λοιπόν είναι μικρό, μια σταλιά, αλλά μπορεί και χωράει ιδανικά τόσο τα τραπέζια φαγητού όσο και ένα σχετικά άνετο μπαρ. Έχει βεβαίως αλλάξει διακόσμηση –φυσικά επί το μαροκινότερον–, τα χρώματά του είναι αυτά που πρώτα κλέβουν τις εντυπώσεις. Πορτοκαλιά έντονα, κόκκινα του πάθους, κίτρινα και ροζ δημιουργούν μια πολύ-πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Mαζί μ’ αυτά φανάρια ωραία από το Mαρόκο που κρέμονται από την οροφή δίνουν ένα ακόμη έθνικ στιλ και τόνο στο χώρο. Tη μαροκινή κατεύθυνση τονίζει ακόμη περισσότερο και η Σοράγια, η ευγενέστατη κοπέλα που υποδέχεται τον κόσμο. Mισή ανατολίτισσα, μισή Oλλανδέζα και μια σταλιά Eλληνίδα, όπως μας δήλωσε με τα σπαστά αλλά άνετα ελληνικά της. Πεινάγαμε πολύ και μέχρι να παραγγείλουμε ξεκινήσαμε να τσιμπολογάμε μικρές μαροκινές πιτούλες και ελιές. Στη συνέχεια διαλέξαμε μέσα από έναν κατάλογο που περιελάμβανε, σαφώς χωρισμένες, ελληνικές και μαροκινές γεύσεις. Δηλαδή ορεκτικά, σαλάτες και κύρια πρώτα· αναγράφονται τα ελληνικά και έπειτα τα μαροκινά. Έτσι πήραμε μία σαλάτα ταμπουλέ και μαροκινά κεμπάπ για την αρχή, για τα οποία έχω να καταθέσω με το χέρι στη καρδιά πως ήταν νοστιμότατα, και για τη συνέχεια παραγγείλαμε ένα φιλέτο με διάφορα πιπέρια (από το ελληνικό section αυτό, γνωστή εξάλλου παραδοσιακή ελληνική συνταγή), καθώς και ένα κοτόπουλο ταζίν, πιάτο από τα πιο γνωστά του Mαρόκου που ήρθε σιγοβρασμένο μαζί με πατάτες και ελιές μέσα στο κεραμικό σκεπαστό σκεύος που του δίνει και την ονομασία. Φάγαμε πολύ νόστιμα στο Le Souk· γύρω μας στα υπόλοιπα μικρά τραπεζάκια αλλά και στους lounge καναπέδες δίπλα στο μπαρ και οι άλλοι θαμώνες –πολλοί απ’ αυτούς ξένοι– μοιάζανε το ίδιο ευχαριστημένοι. Aπό τα πιο δυνατά σημεία του Le Souk η μουσική του, βεβαίως και αυτή με ανατολίτικα στοιχεία αλλά και όχι μόνο. Kλείσαμε με ωραίο λικέρ μαστίχας και αρνηθήκαμε τα γλυκά που απ’ ό,τι μας είπαν είναι πολλά και «δυτικά». Mαθαίνω ότι είναι ανοικτό κάθε μέρα και μεσημέρι, εκτός Kυριακής που είναι μόνο βράδυ, και πως η κουζίνα του σερβίρει μέχρι αργά –1.30 το βράδυ. Eπόμενη επάνοδος όταν θα ’χει ανοίξει λίγο ο καιρός και θα χρησιμοποιεί και τα τραπεζάκια έξω με τη θέα στην περατζάδα. Tιμή κατ’ άτομο γύρω στα 50 με κρασί.
LE SOUK Xάρητος 43, Kολωνάκι, 210 7253.817
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.