Γευση

Ο ΒΕΓΚΑΝ 269: Πώς φτιάχτηκε το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο στην Ελλάδα

Έχεις δοκιμάσει ποτέ φυτόπουλο; Ο vegan chef, Παναγιώτης Μαγούλας μας μαγειρεύει νόστιμες συνταγές

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίγκαν κρεοπωλείο: Ο ΒΕΓΚΑΝ 269

Στο βίγκαν κρεοπωλείο -Ο ΒΕΓΚΑΝ 269- θα βρεις νόστιμα και υγιεινά υποκατάστατα κρέατος από 100% φυτικές πρώτες ύλες

Είσαι έτοιμος/η να υιοθετήσεις ένα πιο healthy lifestyle, αλλά η αρχή σου φαίνεται κομματάκι δύσκολη. Έχεις αποφασίσει, λόγω της αγάπης σου για τα ζώα να γίνεις χορτοφάγος, αλλά ακόμη δεν το έχεις τολμήσει, επειδή «στριφογυρίζει στο μυαλό σου» ένα πιτόγυρο απ’όλα. Και ενώ ξεπερνάς όλα αυτά τα εμπόδια, και είσαι ένα «τσικ» πιο κοντά στη μεγάλη αλλαγή, η επιλογή των υλικών, αλλά και οι συνταγές που θα ακολουθήσεις, σου φαίνονται «βουνό».  Αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που τα έχει φροντίσει όλα αυτά για σένα; Ένας φιλόδοξος νέος που στην προσπάθεια του να χτίσει ένα καλύτερο κόσμο, κάνει πράξη αυτό που αγαπάει, ασκώντας θετική επιρροή στο κοινό του;

Βίγκαν κρεοπωλείο: Ο ΒΕΓΚΑΝ 269

Ο Παναγιώτης Μαγούλας είναι vegan chef που πλέον διατηρεί τη δική του vegan επιχείρηση, Ο ΒΕΓΚΑΝ 269, προσφέροντας πεντανόστιμες εναλλακτικές του κρέατος

Ας δούμε την ιστορία του vegan chef Παναγιώτη Μαγούλα
Ήταν Ιούνιος του 2018, όταν ο Παναγιώτης, παρακολουθώντας μια ομιλία στο Youtube «101 λόγοι να γίνεις βίγκαν», αποφάσισε να μπει και εκείνος στο club της ενσυναίσθησης. Η όρεξη του να μάθει τα πάντα γύρω από αυτόν το νέο τρόπος ζωής και η περιέργεια του να το εξελίξει, τον οδήγησαν να σπουδάσει στην πρώτη βίγκαν σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα. Μάλιστα, εκεί βραβεύτηκε και ως chef- προμηνύοντας ίσως την εξαιρετική επαγγελματική του πορεία στο μέλλον. Αργότερα άνοιξε τη σελίδα Vegan Reality και το όνειρο του για ένα πιο «πράσινο» πλανήτη σιγά σιγά πήρε σάρκα. Δούλεψε ως μάγειρας στα πρώτα μαγαζιά της Αθήνας, παρουσιάζοντας πολλές εκδοχές του βιγκανισμού, καταρρίπτοντας την ψευδή πεποίθηση ότι αυτό το lifestyle απαιτεί στέρηση και πολλές θυσίες. Η καραντίνα και ο covid, έβαλαν μια παύση στην όμορφη πορεία του, αλλά η φλόγα συνέχιζε να «καίει», κρατώντας το όνειρο ζωντανό- και ας έκανε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα.

Βίγκαν κρεοπωλείο: Ο ΒΕΓΚΑΝ 269

Και κάπου εκεί, ενώ υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των επιχειρήσεων, γεννιέται μια ιδέα «πιο σίγουρη» από ποτέ: Το πρώτο βίγκαν Κρεοπωλείο στην Ελλάδα! Ενώ ο στόχος ήταν μεγάλο, τα funds ήταν μικρά. Γι’ αυτό και ο Παναγιώτης αποφάσισε να το πάει μέχρι τέλους και παρουσίασε την πολλά υποσχόμενη ιδέα του μπροστά στο πανελλήνιο και στους κριτές του Dragon’s Den Greece. Μετά το επιτυχημένο deal, όλα πήραν το δρόμο τους. Το όνειρο πραγματοποιείται και το πρώτο βίγκαν κρεοπωλείο Ο ΒΕΓΚΑΝ 269* ανοίγει. Εκεί μπορεί να βρεις νόστιμα, υγιεινά και πρωτεϊνούχα υποκατάστατα κρέατος από 100% φυτικές πρώτες ύλες που θα σε πείσουν ότι ο βιγκανισμός, εκτός των άλλων, είναι «fun» τελικά.

Προϊόντα και συνταγές στο Ο ΒΕΓΚΑΝ 269

Βίγκαν κρεοπωλείο: Ο ΒΕΓΚΑΝ 269

Αντί για ζωική ύλη χρησιμοποιούνται διάφορα υποκατάστατα, από πρωτεΐνη, χωρίς συντηρητικά και φυσικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όπως φακές, σόγια, ρεβίθια και σεϊτάν. Σε αυτό το βίγκαν θησαυροπωλείο -εεε κρεοπωλείο ήθελα να πω- θα βρεις λαχταριστά κεφτεδάκια, μπιφτέκια, σουβλάκια, κιμά και το φυτοκοτόπουλο, που ήρθε για να γίνει ο καλύτερός μας φίλος στην κουζίνα.. Έχει υφή και γεύση σαν το κρέας, με λίγα μπαχαρικά ώστε να δώσει ένα spicy -και ενδιαφέρον- στοιχείο στο πιάτο σου. Είναι γεμάτο πρωτεΐνη και θα σας δώσει ενέργεια και δύναμη και μπορείς να το βάλεις σε κάθε συνταγή που θα έβαζες κοτόπουλο. Δοκίμασε να φτιάξεις την Mac n’ cheese με φυτόπουλο- λιώνει στο στόμα.

Βίγκαν κρεοπωλείο: Ο ΒΕΓΚΑΝ 269

Η δουλειά του Παναγιώτη δε σταματάει εδώ. Γνωρίζοντας ότι δε γεννηθήκαμε όλοι για να μεγαλουργούμε πάνω από τις κατσαρόλες, έχει να μας προτείνει διάφορες εύκολες συνταγές που θα μας ενθουσιάσουν: Κεφτεδάκια Ο ΒΕΓΚΑΝ με πατάτες φούρνου και μπρόκολο στον φούρνο, Μακαρόνια tagliatelle Bolognese με κιμά Ο ΒΕΓΚΑΝ και φυτόπουλο Nuggets με σως γιαουρτιού. Άλλο να στις λέμε και άλλο να τις γεύεσαι. Το καλύτερο; Καμία συνταγή δε θα σου πάρει πάνω από 1 ώρα- υγιεινή ζώη στο πι και φι.

Και το ακόμη καλύτερο (και όμως υπάρχει); Αυτή τη στιγμή, τρέχουν στο e-shop προσφορές εν όψει του Veganuary.

Ο vegan chef, Παναγιώτης Μαγούλας, μας απέδειξε ότι όλα ξεκινούν από μία μικρή ιδέα. Ίσως η επόμενη να είναι η δικιά σου.

*Ο αριθμός 269 που έχει το λογότυπο την εταιρίας είναι ένας λευκός ταύρος στην Αζόρ (περίχωρα του τελ Αβίβ) που διασώθηκε από anonymous ακτιβιστές, κάποιες μέρες πριν από την προγραμματισμένη σφαγή του. Στο αυτί του έφερε μία ετικέτα με αριθμό 269, που υποδήλωνε τον βάρβαρο προορισμό του. 

Μπίμπιζα 20 Ίλιον - ΤΚ 13122
2130483427 - 6955660578 
Instagram, TikTok

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ