- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
O Σεμπαστιέν Οζιέ κερδίζει το Ράλλυ Χιλής
Ο Οζιέ βρίσκεται πια πρώτος στο πρωτάθλημα οδηγών
Ράλλυ Χιλής 2025 - Ανάλυση του αγώνα: Μεγάλος νικητής ο Σεμπαστιέν Οζιέ
Ο οκτώ φορές πρωταθλητής, Σεμπαστιέν Οζιέ (Toyota Yaris), όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει το Ράλι Χιλής, αλλά πέρασε μπροστά στο πρωτάθλημα οδηγών και βρίσκεται πια στην 1η θέση, αφήνοντας τον Έλφιν Έβανς στη 2η θέση με 2 βαθμούς διαφορά. Στην 3η θέση στο πρωτάθλημα βρίσκεται ο Κάλε Ροβανπέρα με 19 βαθμούς διαφορά από τον Έβανς.
Αυτή ήταν η 200ή του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, και ελπίζει να είναι επίσης ο αγώνας που θα τον βάλει στην τελική ευθεία για το 9ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του.
Ο Οζιέ, ο οποίος στο ξεκίνημα αυτού του αγώνα ήταν εννέα βαθμούς πίσω από τον Έβανς στην προσπάθειά του για έναν ένατο παγκόσμιο τίτλο, παραδέχτηκε ότι ήταν «υπερβολικά προσεκτικός» στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή (ε.δ.) τoυ Σαββάτου, αλλά εκμεταλλεύτηκε τέλεια τις μεταβαλλόμενες συνθήκες και τη διαχείριση των ελαστικών για να περάσει μπροστά.
Ο Έλφιν Έβανς (Toyota Yaris) βρισκόταν για τη διάρκεια τριών ε.δ. στην πρώτη θέση, μέχρι και την 1η ε.δ. του μεσημεριανού σκέλους του Σαββάτου, αλλά βρέθηκε υπό αυξανόμενη πίεση καθώς ο Οζιέ βρήκε τον ρυθμό του στις στεγνές απογευματινές ε.δ.
Ο Αντριέν Φουρμό (Hyundai i20) κατέκτησε την πρώτη θέση γενικής αργά την Παρασκευή, την οποία κατάφερε να κρατήσει μέχρι και τη 2η ε.δ. του Σαββάτου, όταν ο Έβανς και ο Οζιέ ανέβασαν ρυθμό και τον άφησαν στην 3η θέση. Ο Φουρμό ανέφερε ότι δυσκολευόταν με την πρόσφυση και παραδέχτηκε ότι «έλειπε κάτι» στο Hyundai i20 N Rally1 του. Κατάφερε ωστόσο να κρατήσει την 3η θέση μέχρι το τέλος και ανέβηκε στο τελευταίο βάθρο το μεσημέρι της Κυριακής, 46,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Οζιέ και 35,5 πίσω από τον Έβανς. Ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20) τερμάτισε τέταρτος, 12,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Φουρμό.
Στην 5η θέση τελείωσε τον αγώνα ο Σάμι Παγιάρι (Toyota Yaris), ενώ στην 6η τερμάτισε ο Κάλε Ροβανπέρα. Στην 7η τελείωσε ο Τακαμότο Κατσούτα (Toyota Yaris) μετά από ένα λάθος του στην προσπάθειά του να προλάβει τον Γκρεγκουάρ Μούνστερ (Ford Puma), ο οποίος έπεσε στην 8η θέση μετά από ένα κλατάρισμα που τον ανάγκασε να ολοκληρώσει την τελική ειδική διαδρομή με φθαρμένα ελαστικά.
Τις δύο τελευταίες θέσεις της πρώτης δεκάδας ολοκλήρωσαν πληρώματα της κατηγορίας WRC2: Ο Όλιβερ Σόμπεργκ (Toyota Yaris GR Rally2) τερμάτισε στην 9η θέση ενώ στην 10η τελείωσε ο Νίκολαι Γκριάζιν (Skoda Fabia RS Rally2).