Αυτοκινηση

Ράλι Βελγίου: Ο Ott Tanak εξασφαλίζει μία ακόμα νίκη

Η M-Sport Ford εξετάζει πώς πήγαν όλα τόσο στραβά

Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ράλι Βελγίου: Νικητής ο Ott Tanak - Η κατάταξη και οι βαθμολογίες στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Ενώ πιστεύαμε ότι οι εκπλήξεις αυτού του αγώνα είχαν τελειώσει, η τελευταία ημέρα του Ypres Rally Belgium, μάς επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι στο motorsport τίποτα δεν είναι ποτέ σίγουρο.

Ο Ott Tanak (Hyundai i20) υπήρξε ο πιο συνεπής και σταθερός οδηγός αυτού του αγώνα και εξασφάλισε ακόμα μια νίκη φέτος, τερματίζοντας 1ος στο Ράλι Βελγίου μετά από μια σκληρή αναμέτρηση με τον ομόσταυλό του Thierry Neuville, ο οποίος όμως είχε μια αστοχία το Σάββατο και έτσι έχασε και την πρώτη θέση και τον αγώνα εξ’ ολοκλήρου. Προς μεγάλη έκπληξη, ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) κατάφερε και κράτησε τη 2η θέση, τερματίζοντας 5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, και παίρνοντας 4 πόντους από την τελική Wolf Power Stage. Τρίτος τερμάτισε ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris).

Δυστυχώς όμως η M-Sport Ford είχε πιθανόν τον χειρότερο αγώνα της χρονιάς, καθότι τα Ford Puma αποδεκατίστηκαν ένα-ένα κατά τη διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωμα το Puma του Adrien Fourmaux, ο οποίος κρατούσε μέχρι την τελευταία ημέρα την 5η θέση και στην προτελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα έχασε τον έλεγχο σε μια αριστερή στροφή και βγήκε εκτός δρόμου, εκτός αγώνα, και έβγαλε ουσιαστικά την ομάδα του εκτός συναγωνισμού.

 

© RBCP/WRC Teams

Ως εκ τούτου, τα αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας του WRC κάλυψαν στον αγώνα αυτό μόνο τις 5 πρώτες θέσεις. Στην 4η βρίσκεται ο Oliver Solberg (Hyundai i20), και στην 5η ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris).

Νικητές

Στην κορυφαία κατηγορία οι νικητές ήταν: 1ος ο Ott Tanak (Hyundai i20), 2ος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris), 3ος ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris)

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Stephane Lefebvre (Citroen C3 Rally2), 2ος ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 evo), 3ος ο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2)

© RBCP/WRC Teams

Βαθμολογίες

Στο πρωτάθλημα οδηγών οι βαθμολογίες είναι: Kalle Rovanpera (203), Ott Tanak (131), Elfyn Evans (116), Thierry Neuville (106), Takamoto Katsuta (92), Craig Breen (64), Esapekka Lappi (57), Sebastien Loeb (35), Sebastien Ogier (34), Dani Sordo (34), Gus Greensmith (34), Pierre-Louis Loubet (18)

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμολογίες είναι: Toyota Gazoo Racing (381), Hyundai Motorsport (293), M-Sport Ford (188)