Αυτοκινηση

Rally Estonia: Ο Kalle Rovanpera παίρνει την πρώτη του νίκη φέτος

Ο Ott Tanak τερματίζει 1ος σε 3 από τις 5 Ειδικές Διαδρομές της τελευταίας μέρας του αγώνα, συμπεριλαμβανομένου και του Power Stage, εξασφαλίζοντας 5 πόντους

Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ράλι Εσθονίας - Τελευταία μέρα: Ο Ο Kalle Rovanpera κέρδισε τον αγώνα - Πώς διαμορφώθηκε η τελική κατάταξη - Τα αποτελέσματα στην κατηγορία WRC2.

Σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου ήταν η τελευταία ημέρα του Ράλι Εσθονίας, με 5 Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.). Ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, δεν κατάφερε μόνο να κρατήσει τη διαφορά του από τον 2ο στην κατάταξη Craig Breen, με Hyundai i20, και να κερδίσει τον αγώνα, αλλά να την αυξήσει κατά 10 δευτερόλεπτα ακόμα, και να τερματίσει με 1 ολόκληρο λεπτό διαφορά. Στο 3ο βάθρο ανέβηκε ο Thierry Neuville, και έτσι η Hyundai, σε αυτόν τον αγώνα μπόρεσε μετά από καιρό να εξασφαλίσει 2 θέσεις στο βάθρο. Ο Andrea Adamo, αρχηγός ομάδας της Hyundai Motorsport, φάνηκε να είναι μόνο στοιχειωδώς ευχαριστημένος, ίσως απλά ανακουφισμένος που η ομάδα του δεν αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα όπως στους προηγούμενους αγώνες.

Ο Teemu Suninen, με Ford Fiesta WRC, φάνηκε να παλεύει όλο το τριήμερο και να δυσκολεύεται να κρατήσει έναν σταθερό ρυθμό ή να φέρει αξιόλογα αποτελέσματα και για τον ίδιο και για την ομάδα του. Ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris, ήταν στην αφάνεια καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνει κάτι που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενους αγώνες…ότι φέτος έχει χάσει ότι ήταν αυτό που τον έφερε τόσο κοντά στο να πάρει το πρωτάθλημα πέρσι, και όταν οι υπόλοιποι από τους πρώτους δεν έχουν ατυχίες και δεν βγαίνουν εκτός…δεν επιδεικνύει τα αποτελέσματα που είχαμε συνηθίσει από αυτόν. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ακόμα 2ος στην γενικότερη κατάταξη οδηγών του πρωταθλήματος, με 34 πόντους διαφορά από τον Ogier.

Αξιόλογες για ακόμα μια μέρα ήταν οι επιδόσεις του Ott Tanak, με Hyundai i20, ο οποίος ξανά τα έδωσε όλα παρά το γεγονός ότι δεν είχε τίποτα να κερδίσει, εκτός από τους 5 πόντους που πήρε τερματίζοντας 1ος στην τελευταία Ε.Δ. διαδρομή της ημέρας, γνωστή και ως Power Stage. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο Φιλανδό Kalle Rovanpera, ο οποίος μας έκανε να θυμηθούμε όλους του λόγους για τους οποίους του δόθηκε σε τόσο μικρή ηλικία η ευκαιρία να συναγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος.

Τέλος, να σημειώσουμε τα αποτελέσματα στην κατηγορία WRC2, τα οποία έχουν ως εξής: 1ος ο Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia Rally2 evo, 2ος ο Mads Ostberg με Citroen C3 Rally2, και 3ος ο M. Wilkinson Bulacia με Skoda Fabia Rally2 evo.  


*Φωτό: RBCP, WRC Teams