Αυτοκινηση

Citroen C3 Aircross: Ένα compact SUV στα μέτρα σας

Η δυναμική είσοδος της Citroen στη δημοφιλή πλέον κατηγορία των SUV γίνεται με το C3 Aircross, ένα όμορφο, ιδιαίτερο, αλλά και πρακτικό μοντέλο, με πολλές δυνατότητες σε κάθε επιφάνεια

Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 702
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Citroen C3 Aircross διαθέτει εντυπωσιακή ευρυχωρία και σχεδιασμό, αλλά και πλειάδα προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης.

Με το νέο συμπαγές C3 Aircross, η Citroën εντείνει τη διεθνή της επίθεση στην κατηγορία των SUV νέας γενιάς, το οποίο διαθέτει μια ισχυρή προσωπικότητα. Το μοναδικό σχεδιαστικό στιλ του αμαξώματος και οι γενναιόδωρες διαστάσεις του προσδίδουν μια ισχυρή και φρέσκια παρουσία. Μια προσωπικότητα ενισχυμένη από εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, με 90 εξωτερικούς συνδυασμούς και 5 επιλογές εσωτερικού σχεδιασμού. Εμπνευσμένο από τις επιλογές των πελατών, αυτό το SUV διαθέτει εντυπωσιακή ευρυχωρία και σχεδιασμό που δίνει εσωτερικά δυνατότητες διαρρύθμισης. Ως πρεσβευτής του προγράμματος «Citroën Advanced Comfort», το C3 Aircross προσφέρει ευρυχωρία και ενδιαφέρουσα εμπειρία στο τιμόνι. Εξίσου άνετα στην πόλη αλλά και έξω από αυτήν, οι ικανότητες του νέου μοντέλου έχουν ενισχυθεί με τα συστήματα ελέγχου της πρόσφυσης Grip Control και αυτόματης κατάβασης Hill Descent Assist, συνδυασμός που του επιτρέπει να συνεχίζει εκεί που η άσφαλτος τελειώνει. Τι είναι το Grip Control; Ένα ήπιο σύστημα βελτιστοποίησης της πρόσφυσης με 4 προγράμματα (Sand, All Road, Snow και ESP Off), καθώς και σύστημα υποβοήθησης στις ανηφόρες Ηill Αssist.

Κινητήρες
Το Citroen C3 Aircross κινούν οι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης και diesel, που εξασφαλίζουν απόδοση με περιορισμένη κατανάλωση. Το βραβευμένο ως «Κινητήρας της Χρονιάς» για 4ο συνεχές έτος σύνολο Βενζίνης PureTech των 1.2 λίτρων διατίθεται με ισχύ 82, 110 και 130 ίππων, οι δύο τελευταίοι είναι Turbo, και συνδυάζεται με χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων ή αυτόματο EAT6 στην έκδοση των 110 ίππων Turbo. Ο κινητήρας Turbo Diesel BlueHDi των 1.5 λίτρων είναι διαθέσιμος με απόδοση 100hp και xειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, ή αυτόματο EAT6 με 120hp.

Πρακτικότητα και τεχνολογίες
Σε επίπεδο χώρων, το νέο Compact SUV της Citroen δίνει μεγάλη έμφαση στην άνεση των επιβατών, κάτι που βοηθάει και η σχεδίαση του εσωτερικού, αλλά και στην πρακτικότητα, παρέχοντας στο διαμέρισμα των επιβατών από 410 έως 520 διαθέσιμα λίτρα, ενώ εκμεταλλευόμενη τη συρόμενη πίσω σειρά καθισμάτων, ο χώρος μπορεί να φθάσει έως και τα 1.289 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Προσθέστε και τη δυνατότητα του διπλού πατώματος στον χώρο των αποσκευών, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Τέλος, με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο, μπορούμε να μεταφέρουμε αντικείμενα μήκους σχεδόν 2 μέτρων!

Παράλληλα, το νέο C3 Aircross διαθέτει πλειάδα προηγμένων τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης, με στόχο να εξασφαλίσει στον οδηγό του και στους επιβάτες το μέγιστο της απόλαυσης και της ασφάλειας σε κάθε διαδρομή, με συνολικά 12 διαφορετικές τεχνολογίες να είναι διαθέσιμες, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πλέον προηγμένα μοντέλα στην κατηγορία του.

Στα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, σημειώνουμε την ψηφιακή οθόνη αφής 7 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να ελέγχει σύστημα κλιματισμού, σύστημα ήχου, GPS και τηλεφωνικές συσκευές, αλλά και το Colour Head Up Display, όπου οι απαραίτητες πληροφορίες (προειδοποιήσεις κινδύνου, ταχύτητα, δορυφορική πλοήγηση κ.ά.) προβάλλονται με έγχρωμη εικόνα σε μια διάφανη αναδιπλούμενη επιφάνεια που βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Οι τιμές του Citroen C3 Aircross αρχίζουν από τις 15.450 ευρώ για την έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 των 82 ίππων, ενώ οι τιμές των diesel αρχίζουν από τις 19.070 ευρώ για την έκδοση 1.5 BlueHDi 100.