Αυτοκινηση

Nissan Pulsar 1.6 DiG-T 190Ps

Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι είναι 

> Το μικρομεσαίο μοντέλο της Nissan, που όμως άνετα θα χαρακτηρίζαμε «λύκο με προβιά» μια και κάτω από το «απλό» αμάξωμα, καραδοκεί ένας εξαιρετικός κινητήρας 1.6 DiG - T των 190 ίππων

Interior / Tech

> Η πλούσια έκδοση Techna, διαθέτει 6 αερόσακους, πολυλειτουργικό τιμόνι, cruise control, ESP, προβολείς Led, κάμερα περιμετρικής όρασης και οπισθοπορείας, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες φώτων και βροχής, μπουτόν εκκίνησης κινητήρα, οθόνη αφής 5.8in και σύστημα πλοήγησης, διαθέτει το δίχτυ ασφαλείας της Nissan (Safety Shield, το ονομάζει), που περιλαμβάνει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από ηλεκτρονικά συστήματα, όπως: Lane Departure Warning, Forward Emergency Braking, Moving Object Detection και Blind Spot Warning.

Κινείται

> Το «ιδιαίτερο» αυτό Nissan Pulsar της δοκιμής μας κινούσε το σημείο αναφοράς του μοντέλου: ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.6 DiG–T, προϊόν συνεργασίας με τη Renault, με άμεσο ψεκασμό καυσίμου και υπερτροφοδότη καυσαερίων.

> Οι εκκεντροφόροι, σύμφωνα με την Nissan Motorsport (NISMO) έχουν δεχθεί επεξεργασία nano-finish, τα ωστήρια diamond - like carbon (DLC) για μείωση της τριβής, ενώ οι βαλβίδες εξαγωγής διαθέτουν γόμωση νατρίου για μείωση των θερμοκρασιών!

> Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 190 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και των 240 Nm από τις 1.600 έως τις 5.200 σ.α.λ.. Η δε εργοστασιακή τιμή κατανάλωσης, ορίζεται στα  5,7 λίτρα/100 χλμ.

> Οι επιδόσεις του μοντέλου δεν θα μπορούσαν παρά να είναι αντάξιες της απόδοσης και το διαπιστώνουμε αυτό από την τιμή της επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα που ορίζεται στα 7,7’’ και την τελική ταχύτητα των 217 χλμ/ώρα.

> Η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

.Κοστίζει 

> Οι τιμές του Nissan Pulsar 1.6lt DiG-T 190hp M/T αρχίζουν από τα 22.570 ευρώ

Info

> Πληροφορίες για το Nissan Pulsar 1.6lt DiG-T 190hp στο:


FAST LANE

Mercedes: Η ασφάλεια έχει σπίτι

Από τη γέννησή του, το αστέρι της Mercedes-Benz είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την έννοια της ασφάλειας και την εξέλιξή της, έχοντας να επιδείξει πληθώρα από ορόσημα στην ιστορία της αυτοκινητιστικής ασφάλειας.

Το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Επισκευαστών της και τα Σημεία Τεχνικής Εξυπηρέτησης σε 47 περιοχές της Ελλάδας,  με συνέπεια, τεχνογνωσία, πάθος και αγάπη για το αυτοκίνητο εγγυώνται την ποιότητα των ανταλλακτικών και των εργασιών που διενεργούνται στα αυτοκίνητα Mercedes-Benz. Τα γνήσια ανταλλακτικά, τα πακέτα Service, ο  δωρεάν έλεγχος μεταχειρισμένου οχήματος καθώς και τα εγκεκριμένα ελαστικά M.O (Mercedes Original) στο πλαίσιο του One Stop Shop είναι ορισμένες από τις παροχές που βρίσκει κανείς σε ένα Εξουσιοδοτημένο Σημείο Τεχνικής Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz.

Με την υπηρεσία αυτή, ο πελάτης γνωρίζει από πριν μέχρι ποιο ακριβώς ποσό θα πληρώσει για εργασία και ανταλλακτικά, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η άνεση, η σιγουριά και η ασφάλεια στην πιο ανταγωνιστική τιμή για μία μεγάλη γκάμα μοντέλων – τις Α-Class, Β-Class, C-Class, E-Class & M-Class. Το Service της Mercedes-Benz λέει την τιμή «μέχρι» και όχι «από», δίνοντας μία ξεκάθαρη εικόνα για το χαμηλό τελικό κόστος πριν ακομα ο πελάτης επισκεφθεί κάποιο από τα Εξουσιοδοτημένα Σημεία Τεχνικής Εξυπηρέτησης.

Αυτά είναι τα Πακέτα Service: άριστη εξυπηρέτηση και κορυφαία ποιότητα με τη σφραγίδα της Mercedes-Benz.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Πακέτα Service

Seat: Eνσωμάτωση στην πολιτιστική ατζέντα της Βαρκελώνης

H Seat ανακοινώνει την δημιουργία του νέου της χώρου στο κέντρο της Βαρκελώνης. Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να υλοποιήσει μία μοναδική ιδέα στη γωνία των οδών Paseo de Gracia και Avenida de Diagonal, στη διασταύρωση δηλαδή των βασικών οδικών αρτηριών της πόλης, με στόχο να γίνει σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της πόλης και να δώσει στους επισκέπτες μία πρωτοποριακή εμπειρία γύρω από τη μάρκα. Ο νέος αυτός χώρος έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες του στα τέλη του 2018.

Η Seat έχει μισθώσει συνολικά 2,600 τετραγωνικά μέτρα από την  KKH Property Investors, που περιλαμβάνουν το ισόγειο του νέου χώρου καθώς και τους ορόφους 1, 2 και 3 του κτιρίου. Το έργο θα εκτελεστεί  από ειδικευμένες εταιρίες λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του οικονομικού, πολιτιστικού και σχεδιαστικού περιβάλλοντος της πόλης.

Ο νέος χώρος της Seat στη Βαρκελώνη θα δημιουργηθεί με σαφή αποστολή να ενταχθεί πλήρως στη πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για νέες τάσεις και ταλέντα.

Hyundai: Μοντέρνα σχεδίαση για το nέο i30 Fastback

Μετά την έλευση στην Ελλάδα του νέου Hyundai i30 και την επικείμενη προσθήκη του i30 Tourer αρχές φθινοπώρου, η Hyundai Motor παρουσίασε το ολοκαίνουργιο i30 Fastback, την τελευταία προσθήκη στην γκάμα i30, διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους. Ο νέος τύπος αμαξώματος αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai, δίνοντάς της μια εκλεπτυσμένη γραμμή με χαρακτηριστικές αναλογίες ενός σπορ κουπέ, χάρη στην κομψή κεκλιμένη γραμμή οροφής, το μακρύ καπό και το μυώδες αμάξωμα.

Οι πελάτες του i30 Fastback μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο υπερτροφοδοτούμενων  βενζινοκινητήρων, οι οποίοι διατίθενται στη γκάμα του i30: τον υπερτροφοδοτούμενο 4-κύλινδρο κινητήρα 1.4 Τ-GDI με 140 ίππους ή τον 1.0 T-GDI υπερτροφοδοτούμενο 3-κύλινδρο με 120 ίππους Και οι δύο βενζινοκινητήρες προσφέρονται  με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ επιπρόσθετα ο T-GDI 140 ίππων προσφέρεται και με 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η γκάμα κινητήρων του i30 Fastback θα εμπλουτισθεί περαιτέρω με την προσθήκη ενός νέου 4-κύλινδρου turbo πετρελαιοκινητήρα 1.6-λίτρων, που θα διατίθεται σε εκδόσεις 110 και 136 ίππων. Και οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με 6MT ή 7DCT.