Αυτοκινηση

Renault Twingo

Η νέα πρόταση για τα αυτοκίνητα πόλης από την Renault

Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι είναι:

Η νέα πρόταση για τα αυτοκίνητα πόλης από την Renault

Έχει τον κινητήρα και την κίνηση πίσω

Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στην πόλη, ευκολοδήγητο, παρκάρει εύκολα και μεταφέρει άνετα τέσσερεις ενήλικες.

Ξεχωρίζει για:

Την μοναδική ευελιξία του, αφού η τοποθέτηση του κινητήρα πίσω, επιτρέπει διάμετρο στροφής ρεκόρ: 8,60μ.

Την ευκολία στο παρκάρισμα, που πλέον γίνεται γρήγορα και απροβλημάτιστα χάρη στους αισθητήρες στάθμευσης και στην κάμερα οπισθοπορείας.

image

Silicon Valley:

Διαθέτει το σύστημα πολυμέσων R-Link με οθόνη αφής 7'' που λειτουργεί ακριβώς όπως ένα smartphone ή tablet.

Μέσω της οθόνης αφής του R-Link μπορεί να ελεγχθεί ολόκληρο το σύστημα ενώ, επιπλέον, ο χειρισμός του τηλεφώνου και του ηχοσυστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Το R-Link μπορεί επίσης να λειτουργήσει και με φωνητικές εντολές, υπαγορεύοντας για παράδειγμα την διεύθυνση ενός προορισμού στο σύστημα πλοήγησης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το R&GΟ, μια απλή, έξυπνη και εύχρηστη εφαρμογή για το αυτοκίνητο που μπορείτε να την κατεβάστε δωρέαν στο smartphone σας και να έχετε πρόσβαση από την οθόνη του κινητού σας σε μια σειρά πολλαπλών λειτουργιών.

Βρίσκετε τον προορισμό που ψάχνετε χάρη στο σύστημα πλοήγησης COPILOT 3D, ρυθμίζετε τον ήχο, τηλεφωνείτε με ασφάλεια μέσω Bluetooth, έχετε πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως κατανάλωση, ενδείξεις ECO, υπολογιστή ταξιδίου, και συνδέεστε με σταθμούς web-radio.

image

Κινείται:

Με δύο τρικύλινδρουςβενζινοκινητήρες SCe 70 και Tce 90, που ξεχωρίζουν για την ροπή τους από πολύ χαμηλές στροφές

Ο νέας γενιάς ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.0 SCe των 70 αποδίδει 70 ίππους στις 6.000 σ.α.λ.

Ο κινητήρας 0.9 TCe με turbo αποδίδει 90 ίππους στις 5.250 σ.α.λ.

Και οι δύο κινητήρες ίππων συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων

Στρίβει:

Θα λέγαμε με ευκολία εντυπωσιακά! Η ύπαρξη του άξονα DeDion πίσω, κάτι που σχεδόν σαν επιλογή, είχαμε λησμονήσει, βοηθάει τα μέγιστα ώστε το κράτημα να εντυπωσιάζει, ενώ πολύ δύσκολα αντιλαμβάνεσαι ότι ο κινητήρας και η κίνηση βρίσκονται πίσω. Δεν γέρνει στις στροφές, ενώ σου παρέχει την εντύπωση ότι οδηγάς ένα συμπαγές ομοιόμορφα δομημένο αυτοκίνητο.

image

Χωράει:

Λόγω διάταξης, ο χώρος αποσκευών, που βρίσκεται πάνω από τον κινητήρα φθάνει τα 188 λίτρα

Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, η τιμή φθάνει στα 220 λίτρα, ενώ σε πλήρη αναδίπλωση, ο χώρος αποσκευών γίνεται επίπεδος και φθάνει τα 980 λίτρα

Χάρη στους ποικίλες αποθηκευτικές λύσεις Flexicases εξασφαλίζονται επιπλέομ συνολικά 52 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα των επιβατών.

image

Tips:

Λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα πίσω οι εμπρός τροχοί στρίβουν σε γωνία 45 μοιρών

Η υψηλή θέση οδήγησης, βοηθάει στο να έχει ο οδηγός εντυπωσιακά επίπεδα ορατότητας

Η υπετροφοδοτούμενηέκδοση των 90 ίππων καταγράφει μέση κατανάλωση 4,3 λίτρα/100 χλμστον μικτό κύκλο, με εκπομπές CO2 99γρμ/χλμ, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνεται με καταβολή τελών κυκλοφορίας

Κοστίζει:

To μοντέλο 1.0 SCeμε τους 70 ίππους από 9.490 ευρώ

Το μοντέλο 0.9 TCe με turboκαι τους 90 ίππους από 12.330 ευρώ

Οι τιμές περιλαμβάνουν το όφελος απόσυρσης

image

Κάτι άλλο;

Υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθεί το κλειστό ντουλαπάκι με μια φορητή υφασμάτινη θήκη.

Διατίθεται σε έναν μόνο τύπο αμαξώματος, με 5 πόρτες

Παρά την τοποθέτηση του κινητήρα πίσω, η κατανομή βάρους είναι 55% εμπρός, 45% πίσω, κάτι που μεταφράζεται και σε πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά

Διατίθεται και με το σύστημα ABS με υποβοήθηση σε απότομο φρενάρισμα (AFU) και Σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθειας (ESP)

Το σύστημα AFU που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, μεγιστοποιεί την ένταση των φρένων και μειώνει στην απόσταση ακινητοποίησης του οχήματος.


Fastlane

Opel

image

Πραγματοποιήθηκε στα Ιουλίου η εκδήλωση OpelSummerStars, στην Ανάβυσσο, με πρωταγωνιστή το νέο Astra και συμπρωταγωνιστές το νέο Karl και το νέο Adam S, τα οποία παρουσιάστηκαν σε όλο τον Ελληνικό Ειδικό Τύπο, σε Στελέχη εταιριών και στο Δίκτυο Διανομέων Opel. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να αισιοδοξούμε και να στηρίζουμε την ελληνική αγορά» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πασσάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GM Hellas.


Seat

image

Σημαντική αύξηση πωλήσεων 8.2% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρουσίασε η Seat. Η Μάρκα πούλησε 216.500 μονάδες στους πρώτους έξι μήνες του 2015, ενώ οι πωλήσεις του Leon ST αυξήθηκαν κατά 46%! Το ποσοστό αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου από το 2007 και επιτεύχθηκε χάρη στην συμμετοχή όλων των μοντέλων.


Pirelli

image

Για την ποδοσφαιρική σεζόν 2015-2016, το λογότυπο του εξειδικευμένου διεθνούς δικτύου εμπόρων Pirelli, με τον τίτλο «Driver» θα υπάρχει στην εκτός έδρας εμφάνιση της Inter, ενώ το παραδοσιακό λογότυπο της Pirelli θα διατηρήσει την θέση του στην εντός έδρας εμφάνιση. Η νέα φανέλα ‘Driver’ είναι εμπνευσμένη από δύο από τις πιο επιτυχημένες σεζόν την ιστορία της Inter: 1965-1965 και 2009-2010. Το λογότυπο Pirelli εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε φανέλα της Inter τη σεζόν 1995-1996, αναδεικνύοντάς την σε μία από τις πιο ανθεκτικές σχέσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.