Life

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στις ΗΠΑ αποφεύγουν τους «πολυτελείς» γάμους

Οι νεότερες γενιές δεν θέλουν επίσης «δεσμεύσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλο και περισσότερα ζευγάρια στις ΗΠΑ αποφεύγουν τους «πολυτελείς» γάμους
© Unsplash

ΗΠΑ: Τα νέα ζευγάρια αποφεύγουν τους «πολυτελείς» γάμους 

Πολυώροφες τούρτες, περίτεχνα λουλουδάκια και χορογραφημένοι πρώτοι χοροί: Ο πολυτελής γάμος θεωρούνταν εδώ και χρόνια «σήμα κατατεθέν» της επιτυχημένης αμερικανικής ζωής.

Η εμμονή με τους πολυτελείς γάμους αυξήθηκε τα χρόνια μετά το τέλος της πανδημίας. Ταυτόχρονα, ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στα ύψη - και το μέσο κόστος ενός γάμου ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά το 2023, σύμφωνα με την The Wedding Report, μια εταιρεία ερευνών που παρακολουθεί τα δεδομένα γάμων.

Τώρα, μετά από δύο χρόνια πληθωρισμού, για ορισμένα αρραβωνιασμένα ζευγάρια, η σπατάλη για ένα τραπέζι με επιδόρπια ή επιπλέον αρώματα λουλουδιών, τα οποία αποτελούν τον ορισμό του «nice to have», έχει γίνει «περιττή πολυτέλεια».

Αυτά είναι κακά νέα για την «βιομηχανία των γάμων» η οποία παρέχει κάθε είδους σχετική υπηρεσία. «Ο αριθμός των γάμων στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκε σε υψηλό 25ετίας το 2022. Τώρα, μόλις δύο χρόνια μετά από αυτά τα υψηλά επίπεδα, αναμένονται σχεδόν 17% λιγότεροι γάμοι», δήλωσε διοργανωτής εκδηλώσεων στο CNN.

Tην ίδια ώρα, οι πωλήσεις δαχτυλιδιών αρραβώνων έχουν μειωθεί απότομα, σύμφωνα με την εταιρεία Signet Jewelers. Kαθώς η  Millennial γενιά μεγαλώνει, οι νεότερες, μικρότερες γενιές (Gen Z και Gen Alpha) δίνουν λιγότερη σημασία στον γάμο, δήλωσε ο διευθυντής του Wedding Report. 

Ο ίδιος επεσήμανε μια πρόσφατη κοινή μελέτη του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια και του Πανεπιστημίου Brigham Young, σύμφωνα με την οποία οι σημερινοί έφηβοι δεν πιστεύουν ότι ο γάμος οδηγεί σε πληρέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Πηγή: CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ