Life

Podcast Ζήσε με αγάπη - Ξένια Κούρτογλου | Έξι μυστικά για να έχετε πάντα γεμάτο πορτοφόλι

Οι προτάσεις του Bob Proctor σχετικά με το πώς να λειτουργείτε με το πορτοφόλι σας

Ξένια Κούρτογλου, ΜSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη σημερινή εκπομπή την εμπνεύστηκα από τον μεγάλο συγγραφέα, ομιλητή και δάσκαλο αφθονίας και πλούτου, τον Bob Proctor, o οποίος δίνει κάποιες συμβουλές για το πώς πρέπει να είναι το πορτοφόλι μας για να προσελκύουμε χρηματική αφθονία. Ο τρόπος που σκέφτεστε για και οι πεποιθήσεις σας σχετικά με τα χρήματα, σίγουρα επηρεάζουν την ροή χρημάτων στην ζωή σας. Γι’ αυτό, οι προτάσεις του Bob Proctor σχετικά με το πώς να λειτουργείτε με το πορτοφόλι σας, πιστεύω πως θα σας βοηθήσουν. 

  1. Φροντίστε το πορτοφόλι σας να είναι σωστό σε μέγεθος και πάντα σε τάξη: φροντίστε το πορτοφόλι σας να είναι άνετο, να έχετε σε χωριστές θήκες τις κάρτες σας, τις κάρτες των σουπερμάρκετ, τα κέρματα, τα χαρτονομίσματα, όμορφα τακτοποιημένα και καθαρά, ώστε να βρίσκετε εύκολα αυτά που θέλετε. Αφαιρέστε όλα τα άχρηστα, παλιά χαρτιά, αποδείξεις ή οτιδήποτε άλλο άσχετο, και αποφύγετε διακαώς να έχετε μέσα απλήρωτους λογαριασμούς, ειδοποιήσεις της εφορίας, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ. και γενικά οτιδήποτε παραπέμπει σε έλλειψη που σας κρατάει μακριά από την αφθονία.
  2. Βάζετε το πορτοφόλι σας σε μια συγκεκριμένη περίοπτη θέση. Όπως την τσάντα σας, που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε κάτω στο πάτωμα, έτσι και το πορτοφόλι σας, να το τοποθετείτε σε θέση που του αξίζει, και όχι να το πετάτε δεξιά και αριστερά στην τύχη. 
  3. Δώστε μεγάλη σημασία στο χρώμα του πορτοφολιού σας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σουι, το ιδανικό χρώμα για το πορτοφόλι είναι το κόκκινο. Όμως, το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την φωτιά και τελικά τα χρήματα φεύγουν όπως έρχονται. Σύμφωνα με τον Bob Proctor, το ιδανικό χρώμα για το πορτοφόλι σας είναι το μαύρο, ειδικά αν θέλετε εξέλιξη στην καριέρα σας. Εναλλακτικά χρώματα για πορτοφόλι είναι το πράσινο και το κίτρινο, που βοηθάει ιδιαίτερα στην επικοινωνία και στις σχέσεις. Τέλος, στο πορτοφόλι αποφεύγετε το μπλε.
  4. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεταχειρισμένο πορτοφόλι. Γι’ αυτό δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις, απλά μην το κάνετε!
  5. Βάλτε μέσα στο πορτοφόλι σας τρία πράγματα που σας φέρνουν γούρι. Π.χ. ένα νόμισμα που θεωρείτε τυχερό όπως το φλουρί που κερδίσατε στην πίτα της πρωτοχρονιάς, ή ένα νόμισμα ξένης χώρας που πήγατε ένα όμορφο ταξίδι και έχετε θετικές εμπειρίες, ένα μικρό κομματάκι από πέτρωμα της αφθονίας, όπως το τοπάζι ή ο σεληνίτης, ή ένα νόμισμα που βρήκατε στο δρόμο. Βάλτε τα στη θήκη που έχετε τα χαρτονομίσματα.
  6. Μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι σας αδειανό, ή μόνο με κέρματα. Φροντίστε να έχετε ένα ποσό σε χάρτινα νομίσματα, 50 ή και 100 ευρώ που δεν τα πειράζετε και τα έχετε πάντα εκεί. Θα τα βλέπετε και θα μπαίνετε στην ενέργεια της αφθονίας γιατί θα σκέφτεστε «έχω χρήματα μέσα στο πορτοφόλι μου, το έχω γεμάτο»

Δοκιμάστε κι εσείς αυτές τις εύκολες πρακτικές στο πορτοφόλι σας, και πάνω απ’ όλα, αγαπήστε το, περιποιηθείτε το, γιατί έτσι ανεβάζετε καλή ενέργεια προς τα χρήματα και ανοίγετε τον δρόμο προς την αφθονία.


Τι θα ακούσετε στο podcast «Ζήσε με αγάπη» με την Ξένια Κούρτογλου

Για μένα η Ψυχική Ανθεκτικότητα είναι η απάντηση στις συνεχείς αλλαγές της ζωής σε όλους τους τομείς της, και μέσα από το Podcast μου μαθαίνεις πώς να χτίζεις κι εσύ εκείνες τις ψυχικές αντοχές που σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις με επιτυχία τις συνεχείς αλλαγές της ζωής, προσωπικά και επαγγελματικά.
Αφορμή γι' αυτό το ξεκίνημα μπορεί να είναι και για σένα μια μεγάλη δυσκολία, μια απώλεια που περνάς, ή οι γενικότερες συνθήκες της εποχής μας που συνεχώς μας καλούν να αυξάνουμε τις αντοχές και τα όριά μας.

Η λύση έρχεται πάντα μέσα από την ανακάλυψη της εσωτερικής μας δύναμης. Γι’ αυτό και σου προτείνω να ζεις με α.γ.α.π.η. μέσα από μια δική μου, φρέσκια ανάγνωση, όπου:

Α – πο μέσα: ό,τι κι αν ψάχνεις απ’ έξω –αγάπη, ευτυχία, ευημερία– δεν το βρίσκεις

Γ – ιατρεύομαι: η χαρά και η πληρότητα έρχονται μέσα από το εσωτερικό σου ταξίδι

Α – νακαλύπτω: βρίσκεις την δική σου αλήθεια, εκτιμάς την δική σου μοναδικότητα

Π – ροχωρώ: καθώς εξελίσσεσαι, διευρύνεσαι σε όλο και μια καλύτερη εκδοχή σου

Η – γούμαι: γίνεσαι ο ηγέτης του εαυτού σου, με το τιμόνι της ζωής σου στα χέρια σου

Στο ενεργητικό μου έχω μια επιχειρηματική καριέρα 35 χρόνων με πολλές προκλήσεις και περιπέτειες και μια προσωπική ζωή απαιτητική και πολυτάραχη. Για 35+ χρόνια ασχολούμαι με την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και για 20+ χρόνια εμβάθυνα στον χώρο της ψυχικής υγείας και της προσωπικής ανάπτυξης, και συνεχίζω.

Σ’ αυτό το Podcast, σε κάθε επεισόδιο, μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, ανθρώπους, σχέσεις, αναποδιές και ατυχίες και να βγαίνεις μέσα από αυτές με περισσότερη δύναμη και σοφία. Κι ακόμα, εμπνέεσαι από διαφορετικούς τρόπους σκέψης για όλα αυτά που σε απασχολούν, και αποκτάς πρακτικές λύσεις για να τα αντιμετωπίζεις.

Εύχομαι αυτές οι μικρές σταγόνες από την επιστήμη και την εμπειρία να σε βοηθήσουν να εξελίσσεσαι συνεχώς και να απολαμβάνεις μια όμορφη ζωή.

Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα
Ξένια Κούρτογλου, MSc., Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ