Life

Λαϊκό υπερθέαμα

Η Ζωζώ στα Τουρκοβούνια

Γιάννης Νένες
ΤΕΥΧΟΣ 312
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα παλιά χρόνια στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας άνθιζαν τα αναψυκτήρια. Μικρές υπαίθριες σκηνές μέσα σε πάρκα, με τραπεζάκια, πολυθρόνες με νάιλον κορδόνια και ελαφρύ «πρόγραμμα ποικιλιών». Ακροβατικά, διαγωνισμούς ταλέντων, σταντ-απ κωμικούς, μπούρδες, ελαφρότητες, παλιά βεστιάρια επιθεωρήσεων και περαστικές, αρπαχτές εμφανίσεις καλλιτεχνών της «επίσημης» λαϊκής πιάτσας. Ήταν πιο αθώο από την τηλεόραση και είχε γεύση γρανίτας και ψητού καλαμποκιού.

Φέτος, το 4ο Αθηναϊκό Φεστιβάλ στο Αττικό Άλσος αναβιώνει κατά κάποιον τρόπο την έννοια της συνοικιακής διασκέδασης με ένα πρόγραμμα γεμάτο θεατρικές παραστάσεις από λαϊκούς θιάσους (από Χαϊκάλη μέχρι Καίτη Ιμπροχώρη και Ισμήνη Καλέση), συναυλίες κάθε είδους (από Βιολάρη μέχρι Θεοδοσία Τσάτσου) και δύο σπέσιαλ εμφανίσεις –με ελεύθερη είσοδο–, που το απογειώνουν σαν να είναι μποζώνιο στη χρονοτρύπα του Cern: 4/8 Μαίρη Λίντα και 31/8 Ζωζώ Σαπουντζάκη, στην οποία αναμένεται και λαϊκό προσκύνημα. Αν πάτε, να πάρετε μαζί «και μια ζακετούλα, βγαίνει ψύχρα το βράδυ».

Info
Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, 210 3621.601 Είσοδος από οδό Καρπενησιώτη, στον περιφερειακό Γαλατσίου (Τουρκοβούνια)


2 μήνες Αθηναϊκό Φεστιβάλ
Την πιο σταθερή παρουσία τον Αύγουστο στην πόλη την έχει το Αθηναϊκό Φεστιβάλ. Πάρε χαρτί και σημείωνε: Αττικό Άλσος – 9/8 η Ελένη Δήμου με ελεύθερη είσοδο, 12/8 «Το παιχνίδι της μοναξιάς» με τους Δάνη Κατρανίδη και τη Χρύσα Παπά (€ 10), 23/8 συναυλία με το Τρίφωνο (είσοδος ελεύθερη), 26/8 η Λυσιστράτη από το Εθνικό Θέατρο (€ 10) και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού –24/8 συναυλία με τον Πασχάλη, 31/8 «Αντιγόνη» του Σοφοκλή κ.ά., όλα με ελεύθερη είσοδο. Θέατρο «Δώρα Στράτου» – 31/8 συναυλία με τον Ψαραντώνη (€ 10). Πληρ. & πρόγραμμα: 210 3612.920, 210 3621.601 και