Θερινοί ταξιτζήδες της Αθήνας και κορωνοϊός
Έχουν κάθετες απόψεις για τον κορωνοϊό, τις μάσκες και τα εμβόλια
Οι ταξιτζήδες της Αθήνας είναι μυθιστορηματικοί από μόνοι τους. Με τον κορωνοϊό, δίνουν ρέστα.
Ο σημερινός μου ταξιτζής δεν φοράει μάσκα, φτύνει ροχάλες κάθε τόσο από το παράθυρό του και ευτυχώς/τουλάχιστον έχει ανοιχτά όλα τα παράθυρα. Καταλαβαίνω ότι σκάει από θυμό πριν κλείσω καν την πόρτα, αλλά Αύγουστο στην Αθήνα, δεν βρίσκεις εύκολα (άλλο) ταξί με το «καλημέρα σας», οπότε ρωτάω ευγενικά αν ισχύει ακόμα το πρόστιμο για τους ταξιτζήδες που δεν φοράνε μάσκα.
«Ισχύει» μου λέει επιθετικά, «και σένα τι σε νοιάζει;»
Με νοιάζει αν πρόκειται να πληρώσω και εγώ μισό πρόστιμο επειδή αυτός δεν φοράει μάσκα, λέω, αλλιώς δεν με νοιάζει.
«Ε αφού δεν σε νοιάζει, δε φοράω», απαντάει. Φτύνοντας θυμωμένος έξω από το παράθυρο.
Όπως με όλους τους θυμωμένους ανθρώπους, κάνω τουμπεκί και δεν μιλάω. Μας προσπερνούν δύο μοτοσυκλέτες Ομάδας Δίας, κι ο συφιλιασμένος ταξιτζής μου φοράει απρόθυμα μια μαύρη μάσκα-μούσι, δηλαδή στο πηγούνι, σαν σαλιάρα. «Για να μη με πάρει το μάτι τους», εξηγεί, «ψοφάνε να ρίχνουν πρόστιμα αυτοί, για κάτι τέτοια ζούνε, δε ξέρεις τι Μαφιόζοι είναι».
Δεν ξέρω βέβαια γιατί δεν οδηγώ ταξί όπως μου ξανα-ματα-εξηγεί, αναλύοντας τα πόσα βιβλία μπορεί να γράψει για τις διάφορες Μαφίες, της νύχτας, της ημέρας και της άλλης ημέρας. Πριν ρωτήσω αν φοβάται ή όχι τον κορωνοϊό, αρχίζει επιστημονικότατη διατριβή περί της νόσου, βασισμένη σε ένα θείο του που είχε πνευμονοθώρακα που όμως δεν πέθανε καθόλου, κι ας έπαθε κορωνοϊό. Για να καταλάβω πόσο απάτη είναι ο κορωνοϊός και διεθνής συνωμοσία, ο θείος του πέθανε μετά, αφού γλίτωσε τον κορωνοϊό που και καλά είναι θανατηφόρος, και μάλιστα πέθανε επειδή τον τσίμπησε ένα έντομο που ήρθε στην Ελλάδα από την Αφρική, όπως όλες οι μεγάλες ζημιές και καταστροφές: ή από την Ασία έρχονται ή από την Αφρική. «Έχεις ακούσει εσύ καμιά αρρώστια να έρχεται από την Ελβετία;» με ρωτάει. Και όχι, δεν έχω ακούσει, γιατί ποια αρρώστια χτυπάει τα τακούνια της στο παρκέ, ώστε να την ακούω να έρχεται;
Άσχετα που έχω ήδη αρχίσει να την ακούω, με τον συγκεκριμένο ταξιτζή.
Ο οποίος κόβει ταχύτητα όσο πλησιάζουμε στον προορισμό μας και επιμένει ότι κάποιοι δήθεν επιστήμονες εφεύραν τον δήθεν κορωνοϊό για να σκορπίσουν δήθεν θανάτους – οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν από κορωνοϊό αλλά από άλλες αιτίες, κάποιους τους χτυπάει τρόλεϊ, ένας (άλλος) θείος του χτυπήθηκε από κεραυνό πάνω σε κότερο. Όχι, εκτός πλάκας, ο θείος του ήταν πάνω σε κότερο που το χτύπησε κεραυνός με αποτέλεσμα να συγχωρεθεί ο θείος. Άσχετα με το αν είχε ή δεν είχε κορωνοϊό, του είχε περάσει, αλλιώς πώς θα ανέβαινε στο κότερο, άρρωστος άνθρωπος.
Κατεβαίνω άρον-άρον κανένα χιλιόμετρο πριν τον προορισμό μου: είναι ο έκτος παρανοημένος ταξιτζής που μου τυχαίνει, Αύγουστο στην Αθήνα. Προχθές άλλος αντι-εμβολιαστής σε διαδρομή μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα μου εξηγούσε, επίσης πάρα πολύ επιστημονικά, ότι αν μπω στον ίδιο τον ‘Άγιο Παντελεήμονα και προσευχηθώ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, όχι της πλάκας, αν προσευχηθώ στον Άγιο, θα αποκτήσω ανοσία χωρίς να κάνω εμβόλιο όπως συνέβη και με τον ίδιο τον ταξιτζή: ορίστε που δεν έχει κολλήσει επειδή προσεύχεται στον Άγιο Παντελεήμονα, κι ας μπαίνει ο κάθε πικραμένος στο ταξί του, αν το είχε αφήσει στην Τύχη, θα την είχε αρπάξει σίγουρα. Οι άλλοι άγιοι δεν έχουνε τέτοιο μέσον όμως, μόνον ο Παντελεήμων τακτοποιεί θέματα ανεμβολίαστων, ας το λάβω υπόψη μου, υπάρχουν και λάθος άγιοι σε αυτόν τον τομέα.
Κατεβαίνω όταν αρχίζει να μου λέει για ένα θείο του που ασθένησε, νοσηλεύτηκε αλλά είναι μια χαρά. Τρίτος ταξιτζής μου έχει πει για επίσης θείο του ο οποίος όμως ζει στην Γερμανία όπου άρπαξε την Γερμανική εκδοχή του κορωνοϊού, («Καμία σχέση με την Ελληνική, εκείνη είναι Γκεστάπο!») και ευτυχώς επέζησε, αν και η Γερμανική εκδοχή είναι σκληροτράχηλη – φαντάσου εμείς εδώ με την Ελληνική εκδοχή, που είναι της πλάκας, πόσο καθόλου δεν κινδυνεύουμε.
Οι επόμενοι τρεις ταξιτζήδες έχουν επίσης θείους που πέρασαν κορωνοϊό με επιτυχία: ίσως να είναι ειδική κατηγορία ασθενών, οι Θείοι Ταξιτζήδων, που αντέχουν τα πάντα και βγαίνουν από την ταλαιπωρία του κορωνοϊού σα να μη τρέχει τίποτα. Οι άλλοι, κανονικοί θείοι ανθρώπων που ΔΕΝ είναι ταξιτζήδες, περνάνε των παθών τους τον τάραχο. Αλλά άντε να πείσεις έναν αντι-εμβολιαστή ταξιτζή για το πόσο καταστροφικός, επικίνδυνος και φοβερός είναι ο κορωνοϊός για τον μέσο άνθρωπο που δεν έχει την τύχη να έχει ανιψιό ταξιτζή…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Μια καλή χρονιά και για τη μικρή οθόνη
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Η Ελευθερία Ντεκώ φωτίζει τον διάσημο πεζόδρομο
Γυναίκες και άνδρες ηλικίας 56 έως 70 ετών αναζητούν τον έρωτα και την αγάπη βγαίνοντας ραντεβού στα τυφλά
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Με αφορμή ένα γλυκύτατο ταξιδιωτικό άρθρο στην Athens Voice
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Αντί να εκβιάσει το συναίσθημα, παρουσιάζει την πραγματικότητα με σεβασμό και ευαισθησία
Πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου με διπλό επεισόδιο
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
«Προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης και της αληθινής απόδρασης»
Πρώτη η McLaren με τη Ferrari στη δεύτερη και την τρίτη θέση και τον Βερστάπεν έκτο με τη Red Bull
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.