Life

Digital Χριστούγεννα: 5 τρόποι για να τα κάνετε ξεχωριστά

Ο εγκλεισμός μας στο σπίτι δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια και έτσι πρέπει να είμαστε εφευρετικοί

sofia-tsonou.png
Σοφία Τσώνου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικη εικονογράφηση του Άγιου Βασίλη στο έλκυθρό του

How Are You Mum: Η Σοφία Τσώνου προτείνει πέντε τρόπους για να μη χαθεί η μαγεία των φετινών Χριστουγέννων που θα εορταστούν εν μέσω πανδημίας.

Όσο περνάει ο καιρός και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν η διάθεση για να δημιουργήσουμε αναμνήσεις και ξεχωριστές στιγμές με τους δικούς μας ανθρώπους όλο και μεγαλώνει. Ο εγκλεισμός μας στο σπίτι δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια και έτσι πρέπει να είμαστε εφευρετικοί και φυσικά πάντα μέσα στο κλίμα των ημερών.

Ας δούμε κάποιους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανή και να τιμήσουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

1. Τραγουδάμε τα κάλαντα στους δικούς μας ανθρώπους με βιντεοκλήση.

Το παραδοσιακό τριγωνάκι στο χέρι, Skype, Face time, Viber κτλ. σε ετοιμότητα και τραγουδάμε τα κάλαντα στους αγαπημένους μας. Ο παππούς και η γιαγιά σίγουρα θα χαρούν και θα συγκινηθούν βλέποντας τα εγγόνια τους να τους λένε τα κάλαντα έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ας μην αφήσουμε την καραντίνα να σπάσει αυτήν την τόσο αγαπημένη παράδοση όλων μας.

2. Ο Digital Αη Βασίλης θα γίνει ο αγαπημένος σας.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές όπου ο Άγιος Βασίλης παίρνει σάρκα και οστά και σας εύχεται καλά Χριστούγεννα, ενώ μπορείτε να καταχωρήσετε το όνομα του παιδιού σας και να του στείλει ένα προσωποποιημένο μήνυμα. Φαντάζεστε την χαρά του μικρούς σας; Επίσης, υπάρχει εφαρμογή η οποία σας δείχνει σε live streaming τι γίνεται στο χωριό του Αη Βασίλη στο Ροβανιέμι.

3. Κάνουμε τις αγορές μας διαδικτυακά και με ασφάλεια.

Προτιμώντας πάντα τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς μας, αγοράζουμε δώρα για τους δικούς μας και τους τα στέλνουμε απευθείας. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε την οικονομία του τόπου μας και το εκάστοτε μαγαζί πίσω από το οποίο υπάρχουν οικογένειες που πρέπει να επιβιώσουν.

4. Ανταλλάσσουμε ηλεκτρονικές ευχετήριες κάρτες.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ευχετήριες κάρτες των Χριστουγέννων. Φέτος θα τις στείλουμε διαδικτυακά και θα τις γεμίσουμε με τις ομορφότερες ευχές. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε στους αγαπημένους μας δεν τους έχουμε ξεχάσει ακόμα και εάν δεν μπορούμε να τους επισκεφθούμε.

5. Ρεβεγιόν με βιντεοκλήση.

Οργανώστε ένα διαδικτυακό ρεβεγιόν, βάλτε τα καλά σας, ετοιμάστε το ποτό σας και καλέστε τους φίλους σε ένα πάρτι μέσω Zoom. Μια ξεχωριστή εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά αλλά αν το δούμε από την θετική πλευρά (ναι, υπάρχει και αυτή η πλευρά), ίσως αυτό είναι που τα κάνει ξεχωριστά.

Καλές γιορτές με υγεία!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ