Life

Μένουμε σπίτι: 9 πράγματα να κάνετε για να μη βαριέστε

Και ίσως σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε καθόλου

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
menoumespiti-episkeyes-vivlio-sex.jpg

Ο Μάνος Βουλαρίνος μένει σπίτι λόγω κορωνοϊού και προτείνει 9 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μην βαριόμαστε.

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που φρικάρουν στην ιδέα να κλειστούν σπίτι και αντιστοίχως νομίζω πως κι εκείνοι δεν καταλάβαινουν εμένα που το να μείνω σπίτι δεν μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα. Αλλά επειδή πια η παραμονή σπίτι δεν είναι ζήτημα διάθεσης αλλά ανάγκη, θέλω να τους πω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν το «μέσα» από πολύ ευχάριστο μέχρι απόλαυση που δεν θα θέλεις να τελειώσει. Ή τουλάχιστον θα αποδείξουν πως η φράση «δεν έχω τίποτα να κάνω μέσα στο σπίτι» είναι μια φράση χωρίς λόγο ύπαρξης ή γα να το πω πιο σωστά, εκστόμισης.  

1. Βιβλία και κόμιξ

Ναι, αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να διαβάσετε όλα αυτά τα βιβλία και τα κόμιξ που έχετε αγοράσει επειδή σας φάνηκαν ενδιαφέροντα αλλά επειδή δεν πωλούνται μαζί με τον χρόνο τα κάνετε πύργους. Αν πάλι δεν έχετε βιβλία που δεν έχετε διαβάσει (αν δεν έχετε καθόλου βιβλία μάλλον αυτή η παράγραφος δεν σας αφορά και μπορείτε να πάτε κατευθείαν με το 2) μπορείτε να παραγγείλετε μέσω ίντερνετ ή να κατεβάσετε στο ταμπλετ ή στο Κιντλ. Ειδικά σε ψηφιακή μορφή υπάρχουν πολλά κλασσικά που κοστίζουν 0 ευρώ.

2. Κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών

Όπως μπορώ να σας διαβεβαιώσω εγώ ή οποιοσδήποτε έχει και παίζει σε Playstation 4, Nintendo Switch ή ΧBox, μια κονσόλα μπορεί όχι απλώς να σε κρατήσει σπίτι αλλά να σε κάνει να μη θέλεις να βγεις ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Η ποικιλία τους είναι τεράστια όπως και η γκάμα τιμών, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να βρείτε παιχνιδάρες ακόμα και με 10 ή 15 ευρώ (μπορεί και με λιγότερα). Αν σκεφτείτε ότι πολλά παιχνίδια χρειάζονται δεκάδες ώρες για να τελειώσουν και κάποια άλλα δεν τελειώνουν ποτέ, η σχέση τιμής απόδοσης είναι φοβερά καλή (για οικογένειες σε καραντίνα υπάρχουν αμέτρητα παιχνίδια που είναι και multiplayer).    

3. Υπηρεσίες streaming

Aν θέλετε να έχετε στη διάθεση σας 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες το 24ωρο όσες ταινίες και σίριαλ θα χρειαζόσασταν 20 ζωές για να παρακολουθήσετε (κι αυτό μονο αν δεν κάνετε τίποτα άλλο) δεν  χρειάζεστε παρα μόνο λίγα ευρώ το μήνα. H βασική συνδρομή του Netflix ή του Amazon Prime (που μπορείτε να δείτε στην Ελλάδα χωρίς vpn) για ένα μήνα είναι περίπου όσο ένα εισιτήριο κινηματογράφου ή 3 σουβλάκια ή μια χωριάτικη ή... καταλάβατε τι θέλω να πω. Υπάρχει φυσικά και το YouTube Premium το οποίο επίσης κοστίζει ελάχιστα και παρότι έχει πολύ λιγότερα πράγματα από τις άλλες δυο υπηρεσίες (αλλά έχει το Cobra Kai) με το που πληρώνετε αυτά τα λίγα ευρώ δεν ξαναβλέπετε διαφημίσεις στα βίντεο και αυτά τα εκνευριστικά 5 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να μπορείτε να κάνετε skip παύουν να σας απασχολούν.

Φυσικά για να απολαύσετε όλα τα παραπάνω χρειάζεστε...

4. Ιντερνετ   

Δεν είμαι σίγουρος γιατί το έβαλα στη λίστα. Θέλω να πω πως δεν έχω βάλει πουθενά το «πόσιμο νερό» και νομίζω πως το «σύνδεση στο ίντερνετ» ανήκει στην ίδια κατηγορία. Και χάρη σ΄αυτό μπορείτε να δείτε όποια ταινία-σίριαλ-ντοκιμαντέρ τραβάει η ψυχή σας, να ακούσετε ό,τι μουσική θέλετε, να παραγγείλετε όποιο προϊόν θέλετε (εκτός από αντισηπτικά που έχουν τελειώσει), να επικοινωνήσετε με όποιον θέλετε και μάλιστα όχι μόνο ακούγοντας αλλά και βλέποντας τον (ιδιαιτέρως χρήσιμο για τις μέρες της απομόνωσης), να ενημερωθείτε, να τρελαθείτε στη μαλακ... να ανακαλύψετε το σώμα σας και γενικά χάρη στο ίντερνετ μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα χωρίς να περάσετε την πόρτα του σπιτιού σας. Είναι το πυρηνικό μας όπλο στον πόλεμο με τον ιό.

5. Επιτραπέζια

Τα παιχνίδια που δικαιώνουν την επιλογή σας να κάνετε οικογένεια. Από τα πιο πολύπλοκα που θέλετε ώρες μόνο για να καταλάβετε τους κανόνες τους για τους πιο νέρντουλες μέχρι το τάβλι και τα χαρτιά, τα επιτραπέζια παιχνίδια μπορούν να σας κρατήσουν σπίτι για μέρες. Αρκεί στην οικογένειά σας να μην έχετε κανέναν από αυτούς τους εκνευριστικούς τύπους που όχι απλώς θέλουν να κερδίζουν (λογικό όταν παίζεις) αλλά δεν αντέχουν και να χάνουν. Στην περίπτωση αυτή έχετε δύο επιλογές: είτε δεν παίζετε επιτραπέζια είτε τον διώχνετε από το σπίτι.

6. Μαγειρική

Μέχρι τώρα έγραφα για πράγματα που κάνω και μου αρέσουν. Τώρα θα γράψω για κάτι που ούτε κάνω ούτε μου αρέσει. Αλλά αρέσει σε πολλούς. Κι αυτοί οι πολλοί μαγειρεύοντας προσφέρουν χαρά και στον εαυτό τους και σε εμάς που τρώμε αυτά που μαγείρεψαν. Υπάρχουν βέβαια οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες η μαγειρική προσφέρει χαρά μόνο όταν το φαγητό πετιέται στον σκουπιδοτενεκέ, αλλά ακόμα κι αν ανήκετε σ΄αυτές εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το δημιουργικό σας χόμπι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να παραγγέλνουν χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση κάποιο app που δίνει τη δυνατότητα προπληρωμής ακόμα και στο tip, το οποίο (νομίζω πάντα, αλλά σίγουρα τώρα) πρέπει να είναι γενναιόδωρο.

7. Κηπουρική

Όσοι ασχολούνται με την κηπουρική ισχυρίζονται ότι χαρίζει μια σπάνια ηρεμία. Δεν αποκλείω τίποτα. Το σίγουρο είναι πως μπορεί αυτοί που είναι σε θέση να την απολαύσουν σε όλο της το... (δεν ξέρω τι λέξη να βάλω.. η λέξη «μεγαλείο» μου φαίνεται υπερβολική για κηπουρική)... την έκταση (μάλλον αυτή η λέξη είναι οk) είναι όσοι έχουν κήπο, αλλά και στα μπαλκόνια μπορούν να μπουν γλάστρες με φυτά που χρειάζονται έξτρα φροντίδα και ενασχόληση. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να αρχίσουν να καλλιεργούν τα λαχανικά τους.

8. Μερεμέτια

Από την αλλαγή λάμπας μέχρι μικροεπισκευές, δεν υπάρχει σπίτι που να μη θέλει το κατιτίς του. Αν μάλιστα αρχίσετε και το ψάχνετε θα διαπιστώσετε ότι τα κατιτίς είναι πολλά και ίσως και να μη σταματούν ποτέ. Τα μερεμέτια είναι μια μοναδική ευκαιρία να περάσετε την ώρα σας κάνοντας κάτι απολύτως χρήσιμο. Αρκεί να ξέρετε που να πατήσετε το φρένο λέγοντας «γι’ αυτό μάλλον καλύτερα να περιμένουμε έναν ειδικό».

9. Σεξ

Είτε μόνοι σας είτε με παρέα (αρκεί να μένετε μαζί) το σεξ είναι πάντα κάτι που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε τις πολλές μέρες που θα πρέπει να περάσουμε σπίτι. Δεν είναι τόσο χρήσιμο όσο τα μερεμέτια και δεν μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε τόση ώρα όσο ένα βιντεπαιχνίδι, αλλά μπορεί να γίνει ένα ευχάριστο διάλλειμα σε όλα τα άλλα, τα πολλά, που μπορείτε να κάνετε τώρα που μένετε σπίτι. Και μπράβο σας.

Υ.Γ. Ό, τι κι αν συμβει, όσο κι αν χρειαστεί να μείνετε μέσα, προς Θεού ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΣ. Μπορεί να είναι η χαριστική βολή για τα νεύρα των γειτόνων σας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ