Life

Τα χαμένα κομμάτια του παζλ

Τα χαμένα κομμάτια του παζλ

37670-649957.jpg
Νάνσυ Μαλλέρου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53083-107970.jpg

Πρόσφατα ζήτησα από μια πελάτισσά μου να μου γράψει την εμπειρία της από τις συνεδρίες coaching μαζί μου. Και να τι μου έγραψε: «Φαντάσου ένα παζλ με πολλά κομμάτια, μεγάλα, μικρά... Κάποια από τα κομμάτια τα έχουμε αφήσει στο τραπέζι, κάποια έχουν πέσει στο πάτωμα και κάποια έχουν πάει κάτω από το χαλί… Σ’ ευχαριστώ που σήκωσες το χαλί ώστε να βρούμε τα ξεχασμένα κομμάτια, να σηκώσουμε αυτά που είχαν πέσει στο πάτωμα και να καταφέρουμε να τα βάλουμε όλα στη θέση τους...»

Δεν το κρύβω, συγκινήθηκα και κολακεύτηκα. Περισσότερο όμως με έκανε να σκεφτώ τη δική μου ζωή και να αναζητήσω τα δικά μου ξεχασμένα κομμάτια. Κι αυτό είναι κάτι που συχνά ξεχνάμε. Ξεχνάμε ότι η ζωή μας είναι πράγματι ένα απίθανο παζλ με αμέτρητα κομμάτια. Για να δούμε τη συνολική εικόνα σε όλο της το μεγαλείο, για να απολαύσουμε τη ζωή μας, πρέπει όλα τα κομμάτια να είναι στη θέση τους αβίαστα. Τότε μόνο είναι πραγματικά στη θέση τους.

Πολλές φορές, όμως, ξεχνιόμαστε. Φτιάχνουμε ένα κομμάτι του παζλ, π.χ. την καριέρα μας, ή τη σχέση μας, και νομίζουμε ότι τελειώσαμε, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε αφήσει ατέλειωτα ολόκληρα μέρη. Τα ατελείωτα αυτά μέρη μας κάνουν να νιώθουμε ανολοκλήρωτοι. Όμως είμαστε σκυμμένοι τόσο κοντά πάνω από το φτιαγμένο κομμάτι που δεν βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, δεν βλέπουμε τι είναι αυτό που λείπει. Το νιώθουμε ίσως, αλλά δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε, ή εφευρίσκουμε δικαιολογίες για να μην κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Σκεφτείτε τώρα τη δική σας ζωή σαν ένα τεράστιο παζλ και αναρωτηθείτε όχι αν τα κομμάτια είναι αρκετά, όχι αν είναι της αρεσκείας σας, αλλά αν είναι όλα αβίαστα στη θέση τους. Γιατί όταν είναι, θα το ξέρετε. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σκεφτώ είναι: Κάντε ένα βήμα πίσω, σιγάστε το μυαλό σας, αναπνεύστε, ελάτε στο τώρα και αφήστε την καρδιά σας να νιώσει. Ότι νιώσετε να σας λείπει, κάντε το προτεραιότητά σας για τις επόμενες μέρες ή ώρες. Αφουγκραστείτε τον εαυτό σας και θα ξέρετε πραγματικά τι να κάνετε, πού να κοιτάξετε για τα χαμένα κομμάτια. Είναι όλα κάπου κοντά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεβολευτείτε και να τα ψάξετε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ