Life

Η Ελένη Αντωνιάδου η πρώτη Ελληνίδα role model Barbie

Η Mattel ξεκινά σήμερα τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της Barbie και τιμά τα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ελένη Αντωνιάδου, η Ελληνίδα επιστήμονας που κατέκτησε τη NASA, γίνεται η πρώτη Ελληνίδα role model Barbie.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των 60 χρόνων από την πρώτη κούκλα της Mattel, η εταιρεία τιμώντας τα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα, παρουσιάζει τη σειρά της με τις κούκλες – πρότυπα για τα μικρά κορίτσια.

Έτσι κι η Ελένη Αντωνιάδου, η νέα, δυναμική γυναίκα κι ερευνήτρια στη NASA, της οποίας η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματά της αναγνωρίζονται από όλον τον κόσμο, γίνεται ένα από τα 20 πρότυπα – κουκλάκια από διαφορετικές ηπείρους και χώρες, από 19 έως και 85 ετών, που μιλούν σε 13 γλώσσες.

Η νεαρή Ελληνίδα έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.

Η ίδια δήλωσε: «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο, όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος, όταν κάνεις μικρά μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρό μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι!».