Life

Το συγκινητικό γράμμα ενός διεμφυλικού προς τη μητέρα του

Η απάντηση της μητέρας του ήταν εντυπωσιακή

36975838_2294409237265938_5992879966755225600_n.jpg
Θάνος Γελαλής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sam-dylan-finch.jpeg

Ο Sam γεννήθηκε γυναίκα, αλλά δεν ένιωθε πως τον αντιπροσωπεύει αυτό το φύλο. Στο γράμμα που έγραψε στη μητέρα του, περιγράφει πώς της αποκάλυψε ότι θέλει να προβεί σε αλλαγή φύλου:

«Αγαπητή μαμά, συχνά αστειευόσουν ότι τα παιδιά δεν έρχονται με εγχειρίδιο οδηγιών…

Δε με εκπλήσσει πως όταν σου αποκάλυψα ότι είμαι διεμφυλικός πριν από τρία χρόνια, σε είχαν κατακλύσει τα συναισθήματα…

pm-f3ad6e03e7eb34da45fb5beb523fe929.jpg

Μου είχες πει πως πάντα ήθελες μία κόρη, πως φανταζόσουν τα εφηβικά της γενέθλια, το νυφικό, και ακόμη να βρίσκεσαι δίπλα μου σε μία εγκυμοσύνη. Αναγκάστηκες να θρηνήσεις το μέλλον που φαντάστηκες για μένα όταν γεννήθηκα και μαζί όλες τις εμπειρίες που πίστευες ότι θα μοιραζόμασταν.

Η απάντησή σου όμως, στην αποκάλυψή μου με εντυπωσίασε πολύ…

Ξεκίνησες θυμίζοντάς μου κάτι που είχε συμβεί μερικά χρόνια πριν. Με ρώτησες αν θυμόμουν εκείνη τη φορά που έπρεπε να ρυμουλκήσω το αυτοκίνητό σου. Πώς να το ξεχάσω; Έκανα όπισθεν βγαίνοντας από ένα πάρκινγκ και δεν το συνειδητοποίησα ότι έπεσα σε μία νησίδα, μέχρι που ήταν πολύ αργά. Όσο περισσότερο πατούσα το γκάζι, τόσο πιο βαθιά κολλούσαν τα λάστιχα.  Το αμάξι γρατζουνίστηκε λιγάκι, αλλά σε γενικές γραμμές σώθηκε από την καταστροφική μου οδήγηση. Πίστευα πως θα έμενες θυμωμένη μαζί μου για πάντα, αλλά δεν έμεινες. Όπως πάντα, με συγχώρεσες.

Κι ενώ αναλογιζόμουν τα συμβάντα εκείνης της μέρας, με ρώτησες “ξέρεις γιατί σε συγχώρεσα;”

“Γιατί με αγαπάς”, απάντησα. “Ακριβώς!” μου είπες. Και τότε κατάλαβα γιατί ανέφερες το χάλια παρκάρισμά μου, πέρα από οτιδήποτε άλλο μπορούσες να πείς, όταν σου αποκάλυψα πως είμαι διεμφυλικός.

Αναλογιζόμενος, καταλαβαίνω τώρα πως δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω, το οποίο θα σε έκανε να με αγαπάς λιγότερο.

Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν περίμενα ότι θα ήσουν δίπλα μου όταν ξεκίνησα την αλλαγή φύλου, αλλά είμαι ευγνώμων κάθε μέρα γι αυτό…

Νιώθω τυχερός που με αγαπάτε και είμαι αποδεκτός ακριβώς όπως είμαι. Είναι αυτό που αξίζει σε κάθε παιδί, αλλά ελάχιστα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά το έχουν αυτό.

Για κάποιον που δεν έχει εγχειρίδιο οδηγιών θα έλεγα πως τα πας τέλεια, μαμά.

Με αγάπη,

Σαμ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ