Life

Urban Athens

Tα πρόσωπα που σχηματοποιούν τον urban χαρακτήρα της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 500
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bios_1129eftychiavlachou.jpg

Μελλοντικές αντηχήσεις
Το πιο σημαντικό στοίχημα του Ρομάντσου, όμως, και πολυχώρων όπως το Bios και το six d.o.g.s είναι η ανακατάληψη των «γκρίζων ζώνων» της πόλης, η εδραίωση της συνεργατικότητας υπέρ της παγιωμένης «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» ατομικότητας, των ευκαιριών ανάδειξης νέων (και πιο νέων) δημιουργικών μυαλών μέσα σε μια καθαρά συγκεντρωτική, γηρασμένη, συντηριτικη και φοβικη πραγματικότητα, προσφέροντας στέγη σε κάθε τι νέο, πρωτοπόρο και καινοτόμο που γεννιέται εδώ. 

 

six_dogs_tzikos-5.jpg

Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος 
Συμπληρώνοντας 5 χρόνια ύπαρξης (17 + 18 Οκτωβρίου) του six d.o.g.s, νιώθω κυριολεκτικά σαν να άνοιξε τις πόρτες του ελάχιστο καιρό πριν, μιας και τα πάντα έχουν γίνει πολύ γρήγορα. Το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα εξελίσσεται κάθε χρόνο και περισσότερο προς την κατεύθυνση που θέλουμε να έχει, όλη η ιδέα ωριμάζει ακόμα πιο πολύ και συνολικά αυτό που έχει φτάσει πλέον να είναι το six d.o.g.s είναι κάτι πολύ πιο ιδεατό από ό,τι αρχικά φανταζόμουν – που προφανώς φανταζόμουν έναν ονειρικό χώρο. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις το μεγαλύτερό σου όνειρο να ξεπερνάει τις φιλοδοξίες του και να σε ξαφνιάζει συνεχώς. Η εξέλιξη του six d.o.g.s και σε δισκογραφική εταιρεία είναι ίσως μία λογική συνέχεια του project, μιας και υπήρχε από πάντα στον ορίζοντα, αλλά τώρα βρήκε το δρόμο του προς την υλοποίηση. Υπάρχει τόσο τεράστια αξιόλογη εγχώρια μουσική παραγωγή που είναι πολύ φυσικό να νιώθουμε την ανάγκη να συμβάλλουμε και εμείς με τη σειρά μας στο να της δίνουμε μια πλατφόρμα και ένα δρόμο να πατήσει και να φτάσει το κοινό που πρέπει. Γ.Δ.

six-dogs-3.jpg

six d.o.g.s
Το κέντρο συνάντησης της πόλης τώρα απόκτησε και δισκογραφική εταιρεία 2009. Τα μεγάλα κλαμπ πηγαίνουν περίπατο, η κρίση απλώνει τη σκιά της πάνω στην πόλη και ο μικρόκοσμος του six d.o.g.s ξεκινά την πορεία του με τη δημιουργική τρέλα και εξωστρέφεια του Κωνσταντίνου Δαγριτζίκου. 
Σταδιακά το six d.o.g.s άρχισε να λειτουργεί σαν φυτώριο εγχώριων νέων συγκροτημάτων και DJ oμάδων που εξελίσσονται παράλληλα με το χώρο. Φιλοξενεί γκρουπ και DJs από το εξωτερικό, οργανώνει φεστιβάλ και τρολάρει με κάθε δυνατό τρόπο την ιδέα του τι σημαίνει πάρτι. Γίνεται σημείο συνάντησης των hipsters και ενός νεανικού κοινού που αντιμετωπίζει πιο χαλαρά τη για δεκαετίες σκληρή πόρτα της underground κουλτούρας, ψημένο για ένα διευρυμένο mix grill μουσικών ειδών και συζεύξεων. Σαν απόλυτη φυσική συνέχεια, πριν από λίγες μέρες, το six d.o.g.s λάνσαρε τη δική του δισκογραφική εταιρεία συνδυάζοντας τη δυναμική του live εκκολαπτήριου νέων ονομάτων με τη διάθεση της ηχογραφημένης μουσικής, προχωρώντας την DIY λογική της σύγχρονης μουσικής πραγματικότητας.  Γ.Δ.

Φιλόξενος Ρυθμός
Το σενεγαλέζικο beat χτυπάει δυνατά

Ο Αδαμάντιος Καφετζής είναι ένας συστηματικός digger χαμηλών τόνων. Από το 2010 έχει ξεκινήσει την εταιρεία Teranga Beat (Φιλόξενος Ρυθμός) μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ Ελλάδα και Σενεγάλης και αναδεικνύοντας μουσικούς από την περιοχή της Δυτικής Αφρικής γύρω από τη Σενεγάλη και από χώρες όπως το Μάλι, η Γκάμπια και η Γουινέα. Αναζήτησε κι ανακάλυψε αυθεντικές ηχογραφήσεις «χαμένων» και ζωντανών Αφρικανών μουσικών που κυκλοφορεί  σε βινύλιο και CD. Kαι θα συνεχίσει να το κάνει. Γ.Δ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ