Life

Έγραψαν τις στήλες μας αντί για εμάς.-10 χρόνια Athens voice

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 459
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gianna.jpg

Δήμητρα Γαλάνη «Ααα… καταλαβαίνω και πολύ γουστάρω... επετειακή έκδοση της αγαπημένης ATHENS VOICE. Ωραία η σκέψη να γράψουν τις στήλες διάφοροι άλλοι εκτός των επίσης αγαπημένων συντακτών, αλλά γιατί να επιλεγώ εγώ για τη συγκεκριμένη στήλη; Έγινε επίτηδες ή είναι η ιδέα μου; Δηλαδή φταίω εγώ να είμαι καχύποπτη; Γιατί, αγαπητοί μου, στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί ή, καλύτερα, στο σπίτι του χοντρού μιλάνε για φαΐ; Έτσι κι αλλιώς όμως εκτεθειμένη είμαι, οπότε θα εκτεθώ για άλλη μια φορά και θα μπω γρήγορα στο θέμα, γιατί αλλιώς δεν μας βλέπω να τελειώνουμε ούτε με 3.000 λέξεις. 

Βικτόρια Χίσλοπ «Πάθος για Ελλάδα και το φαγητό της, το καλύτερο του κόσμου. Καθόλου δεν με εκπλήσσει ότι ο Δίας, ο βασιλιάς των Θεών και των Ανθρώπων διάλεξε να γεννηθεί σε έναν τόπο με τέτοια θεϊκή κουζίνα!»

Ηλίας Μαμαλάκης «Το καλύτερο μαγαζί που πήγα τελευταία και που δεν πρόκειται εσείς να πάτε ποτέ είναι τα ΚΑΠΗ Ροδοχωρίου, λίγο έξω από τη Νάουσα Ημαθίας. Με κάλεσαν οι παππούδες, και η Γεωργία, που τους φροντίζει με περίσσια αγάπη και τρυφερότητα, μου έφερε το τσίπουρό μου, δίπλα παγωμένο νερό, παγάκια κι ένα πιάτο με μεζέ». 
Κι ακόμη, ο Ευτύχης Μπλέτσας μάς μιλάει για την Κουζίνα της Μαμάς και την υγιεινή διατροφή, η Ευανθία Ρεμπούτσικα φτιάχνει μαζί μας κουραμπιέδες, ο Αρχιμανδρίτης μάς μαθαίνει τα μυστικά του ζυμωτού ψωμιού, ο Ιάπωνας πρέσβης Τακαnori Kitamura φανερώνει τα αγαπημένα του εστιατόρια στην Αθήνα (Sardelles και Ρένα της Φτελιάς) και μας συστήνει στο μάγειρα της πρεσβείας, η Ράτκα αποκαλύπτει πώς φτιάχνουν το περίφημο ψάρι του ατμού μέσα σε φύλλο μπανάνας.

Εικονογράφηση: Νεκτάριος Σταματόπουλος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ