Life

Μάθε από τα λάθη σου, ανακάλυψε τα όριά σου

Η νέα στήλη της A.V.

37670-649957.jpg
Νάνσυ Μαλλέρου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
37673-81173.jpg

Δεν αποκτήσαμε ποτέ ό,τι δεν ποθήσαμε πολύ. Αυτό έλεγε η γιαγιά μου και δεν είχε διαβάσει ούτε το «Μυστικό», ούτε τον «Αλχημιστή». Κι άλλα πολλά και σοφά έλεγε η γιαγιά μου, όπως «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Αυτά μας κακοπέσανε τα τελευταία χρόνια και προτιμήσαμε τη new age προσέγγιση στη ζωή και τις διδαχές του τύπου «οραματήσου αυτό που θέλεις με πάθος και ο νόμος της έλξης θα λειτουργήσει υπέρ σου και θα το αποκτήσεις»! Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά αν βασίζεστε στο σύμπαν, στο νόμο της έλξης και λοιπές θεωρίες για να πετύχετε τους στόχους σας... τότε σας έχω κακά νέα.

Στόχος σημαίνει δουλειά, οργάνωση, θέληση, προσπάθεια, δράση. Δράση σημαίνει απόφαση, δηλαδή σοβαρή δέσμευση προς τον εαυτό μας ότι θα κάνουμε αυτό που αποφασίσαμε, ακριβώς, συνέχεια, με επιμονή και ακούραστα. «Και τότε θα πετύχω;» με ρωτάνε οι πελάτες μου με την ελπίδα ότι εγώ, η Life Coach τους, η οποιοσδήποτε άλλος εν πάσει περιπτώσει, θα τους υποσχεθεί, η –ακόμα καλύτερα– θα τους εγγυηθεί μια αίσια έκβαση της προσπάθειάς τους. Είναι σαν να ζητάει ένας αθλητής από τον προπονητή του να του εξασφαλίσει τη νίκη. Και μάλιστα μια νίκη για την οποία δεν δούλεψε, δεν ίδρωσε, δεν μάτωσε αλλά... την οραματίστηκε, την προσέλκυσε με κάποιο μαγικό τρόπο.

Το Life Coaching μου έμαθε πολλά, για μένα, για τους άλλους, για το περιβάλλον και τις πεποιθήσεις μου, για τον τρόπο που δουλεύει το μυαλό μου. Μου έδωσε εργαλεία, γνώση και δύναμη. Με βοήθησε να μάθω από τα λάθη μου, να ανακαλύψω τα όριά μου και να τα ξεπεράσω. Όμως σε κανένα σημείο της πορείας μου δεν μου έδωσε την εύκολη και γρήγορη λύση.

Πάντα απορώ με τα σεμινάρια που δηλώνουν ότι σε ένα σαββατοκύριακο θα αλλάξουν τη ζωή μου! Γίνεται; Αναρωτιέμαι συχνά. Έχω πάει σε αρκετά από αυτά. Έχω παρακολουθήσει διεθνείς γκουρού του είδους για μέρες. Έχω περπατήσει σε 10 μέτρα αναμμένα κάρβουνα (ναι, γίνεται!), έχω κολυμπήσει με δελφίνια (υπέροχη εμπειρία), έχω διαλογιστεί στα βουνά της Χιλής, αλλά τη Δευτέρα ήμουν πάλι εγώ, με τα προβλήματα, τις αδυναμίες, τα όνειρα και τις αποφάσεις μου.

Αυτό που πήρα από όλη αυτή την πορεία είναι γνώση, μόνο την αρχή της γνώσης για τα απίστευτα που μπορεί να καταφέρει ο ανθρώπινος νους αρκεί να ποθήσει κάτι πάρα πολύ και να αποφασίσει να δουλέψει συστηματικά γι’ αυτό και η έμπνευση που όλοι χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας.

Σε αυτή τη στήλη δεν θα βρείτε τις τέλειες συνταγές, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχουν. Ελπίζω να βρείτε έμπνευση, ιδέες και εναύσματα. Με κριτικό πάντα πνεύμα, ακολουθήστε τα, εξερευνήστε τα, προσαρμόστε τα σε εσάς και δοκιμάστε να κάνετε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, κάτι που θα σας κάνει καλύτερο Άνθρωπο, πιο ικανό, πιο τρανό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ