Life

A brave new Athenian 372

​Οι «μάχιμοι» Αθηναίοι δεν φοβούνται το «stage diving».

Βερονίκη Χαριτάτου - Γκονζάλες
ΤΕΥΧΟΣ 372
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι «μάχιμοι» Αθηναίοι δεν φοβούνται το «stage diving». Τρία πρόσωπα με επαγγέλματα στον κόσμο της διασκέδασης μας δίνουν την αίσθηση ότι κάθε μέρα είναι μια τεράστια βουτιά μπροστά σε πολύ κόσμο (ή σε ένα δικό τους).

Δημήτρης Αναγνώστου
ο «Anapiros» Ιδιοκτήτης του Τώρα Κ44, dj, μοντέλο

Θα οργανώσει 78 events στην Αθήνα στους επόμενους 3 μήνες και είναι από τους πρώτους  Aθηναίους των 00s που ξαναέφεραν στη μόδα τα απογευματινά κυριακάτικα πάρτι, κάνοντας δημόσια καλέσματα ακόμα και για τα γενέθλιά του με αφίσες στις οποίες μετά χαράς «ξεφτιλίζεται». Ξέρει από διασκέδαση εν ολίγοις. Εκτός από το μαγαζί συνεργάζεται με τη δισκογραφική Archangel, οργανώνει συναυλίες, και τώρα φτιάχνει μια internetikή κοινότητα για την εξέλιξη του crowd funding στην Ελλάδα –ανεξάρτητη χρηματοδότηση για την παραγωγή ταινίας, μουσικής, ντοκιμαντέρ κ.λπ.– ονόματι GROOPIO. Είναι ένας δικτυωμένος Αθηναίος που πιθανότατα να έχεις ακούσει να τον φωνάζουν με το παρατσούκλι του, επίσημος τίτλος πλέον, «Anapiros» (μια μέρα παίζαμε μπάσκετ στο σχολείο, έχασε μια πάσα, του φωνάξαμε όλοι «καλά, ρε, ανάπηρος είσαι;» κι έμεινε).

Δημήτρη, έχεις πέσει στη μαγική μαρμίτα; Ξυπνάω μετά τις δώδεκα, μου μαγειρεύει η κοπέλα μου (και η μαμά της), δεν έχω πιει ποτέ καφέ στη ζωή μου, όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω συνδικαλιστής, και το μόνο που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ΑΕΚ.

Μάλιστα. Και πόσους Αθηναίους έχεις στο mailing list σου; Πολλούς, λιγότερους Θεσσαλονικιούς, δύο Λαρισαίους και κανέναν Κρητικό.

Φανταστείτε τον Anapiro σαν ένα κίτρινο κάμπριο Herby με αυτοκόλλητα παντού, τσίτα τα γκάζια.

* www.facebook.com/TWRAK44


n

Αμαρυλλίς Κομιώτη

Recruiter (υπεύθυνη casting) για την Disneyland Paris  

Σύρμα, μια Αθηναία στην Disneyland. Τη βρήκαμε γιατί φέτος, στα πλαίσια των ετήσιων προσλήψεων που κάνει η κολοσσιαία εταιρεία της ταξιδεύοντας στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, έπεισε την Disney να προσλάβει Έλληνες, ε, και μας συγκίνησε. Άσε που μας κίνησε την περιέργεια: τέλος πάντων μέσα στην Disneyland είναι όλοι φτιαγμένοι από ζάχαρη; Συναντάς τη Μίνι backstage να λιμάρει τα νύχια της;

Μάλλον όχι, το δυσκολότερο κομμάτι της δουλειάς της ως υπεύθυνη προσλήψεων είναι όταν εξηγεί στους χιλιάδες υποψήφιους ότι δεν «πάνε» για τον Μίκι και τον Ντόλαντ αλλά για θέσεις ευθύνης σε ένα πάρκο γεμάτο επισκέπτες όλο το χρόνο. Δουλεύει σε μια ομάδα 14.500 πολυπολιτισμικών ατόμων και 100 διαφορετικών εθνικοτήτων με κοινό σκοπό τις ονειρικές στιγμές των καλεσμένων. Μάλλον και της ιδίας, αφού θα ήθελε να είναι ο Peter Pan, «να πετάω πάνω από πόλεις».

Από την Αθήνα, λέει, δεν θα άλλαζε «τα φαγητό της μαμάς».

Και αν η Disney, ρωτάμε, είχε ένα ελληνικό theme-park, πώς θα λεγόταν; «Τζατζίκι-land… θα έκανε ρεκόρ εισιτηρίων».

Ποιο κινούμενο σχέδιο της Disney σε στιγμάτισε; (Όλοι έχουμε ένα.) Η πεντάμορφη... γιατί μπόρεσε να ερωτευτεί ένα τέρας.

* Η Disneyland Paris έρχεται Αθήνα, stay tuned.


n

Ο ταλαντούχος κ. Quentin

Dj, graphic designer, νυχτερινός «παράγοντας» με βραβείο «το κατάλληλο τραγούδι την κατάλληλη στιγμή»

Το πρωί παίζει στη διαδικτυακή σειρά «sadmen.gr», το βράδυ παίζει μουσική με παλμό και ψεύτικες βλεφαρίδες που θα ζήλευε η Λονδρέζα star Lady Bunny, το απόγευμα καλλιτεχνεί τα ωραιότερα flyers για τα events του. Ενδιάμεσα, στην 25η ώρα της ημέρας, «χαρίζει» μουσικά mixtapes σε πολλούς Αθηναίους μέσω του site του www.dearquentin.net. Φτιάχνει μουσικά playlists και αξιοποιώντας ένα πλούσιο mailing list, «χαρίζει» μουσική: ένα mail, με ένα link, με ένα click: μουσική. Γιατί; «Απλόχερα, έτσι» –δεν μας λέει σε πόσους– «πάντως δεν ξέρω ακόμα και τους 3 εκ. Αθηναίους». Σχεδόν όμως.

Αν η αισθητική είναι κίνητρο, ο QUENTIN είναι «σίφουνας», αν ήταν video-art θα ήταν ένα μαύρο carousel με glitter που γυρίζει γύρω γύρω τραγουδώντας το «Super-cali-fragi-listic-expialidocious» σε σκηνοθεσία του ιδίου. Έφτιαξε ένα δικό του κόσμο με το στιλ του, τα ακούσματά του και την ενέργειά του και μας καλεί να συμμετάσχουμε. Μήπως θα έπρεπε όλοι να κάνουμε το ίδιο;

* Θα τον βρείτε Παρασκευή στο 7jokers, Σάββατο στο Key Bar και Κυριακή στο Faust.

www.dearquentin.net