Life

Καλοκαίρι vs χειμώνας: Σημειώσατε X

Ο καιρός είναι αναποφάσιστος και εμείς τον αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο και πάθος

320927-630336.jpg
Αγγελίνα Ματζιαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
127189-648096.jpg

Από 27 °C την Κυριακή πέφτουμε στους 22 °C την Τρίτη και η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι νεωτέρας. Ο καιρός αλλάζει συνέχεια διαθέσεις και κάθε φορά μιας πιάνει απροετοίμαστους. Για να μην πέσετε ξανά στην παγίδα, σας προτείνουμε 5 τρόπους να αντιμετωπίσετε την κυκλοθυμία του χωρίς να είστε με ένα weather application στο χέρι.

image

Μυστικές αυλές

Για τον απογευματινό καφέ σας, προτιμήστε ένα μέρος με αυλή. Ο συνδυασμός κλειστού και ανοιχτού χώρου αυτή την εποχή είναι η σωστή κίνηση. Απολαμβάνεις τη ζέστη και σε περίπτωση που το σκηνικό ανατραπεί, δεν χρειάζεται να αρχίσεις να ψάχνεις την κουβέρτα σου. Μία τέτοια μυστική αυλή που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι το «Mojo Bar», ένα ροκ στέκι με φανατικό κοινό ακόμα και τις χειμωνιάτικες νύχτες. (Παπαδιαμαντοπούλου 36)

image

Μία γρανίτα on the rocks, παρακαλώ

Όταν περπατάς στη ζέστη, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό για να δροσιστείς είναι το παγωτό. Παγωτό σημαίνει πως το Καλοκαίρι ξεκίνησε και αναμένουμε τις πρώτες βουτιές. Ο καιρός όμως δεν βοηθάει να κατεβάσουμε τα μαγιό από τις ντουλάπες. Για αυτό μπορούμε να περιμένουμε τα παγωτά, με μια γρανίτα στο χέρι. Το καλύτερο και πιο δροσιστικό υποκατάστατο παγωτού θα το βρούμε στο «Bubbletale» στο Μοναστηράκι (Αιόλου 17) ή θα το φτιάξουμε σπίτι μόνοι μας με λίγη ζάχαρη, νερό και το αγαπημένο μας φρούτο.

image

Σανδάλι και κάλτσα, το έχεις δοκιμάσει;

Μπορεί ο συνδυασμός σανδάλι με κάλτσα να σε κάνει πάντα να γελάς, σύντομα όμως θα γίνει νέα μόδα. Η σαγιονάρα Birkenstocks είναι η νέα συμβουλή των Fashionistas, η Σάρα Τζέρισα Πάρκερ –το κορίτσι του Sex and the city– το τόλμησε και οι γιατροί επιμένουν πως είναι άκρως υγιεινό να αερίζεται το πόδι μαζί με την κάλτσα. Αν δεν σου φτάνουν αυτοί οι λόγοι για να το δοκιμάσεις έστω μια φορά, θυμήσου πως είναι ο ιδανικός τρόπος να ντύσεις τα πόδια σου τον καιρό που οι θερμοκρασίες αλλάζουν συνέχεια.

image

Αφού δεν πας θάλασσα... πήγαινε σιντριβάνι

Πάρε την παρέα σου, ένα καφέ στο χέρι και ανακαλύψτε το νερό της πόλης. Η εποχή απο τη μία σε προκαλεί να αρχίσεις τις εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες και από την άλλη να κατεβάσεις τις fleece κουβέρτες. Γι' αυτό προτίμησε τη μέση λύση, τα πάρκα με τα σιντριβάνια που θα σε δροσίσουν και θα σε ανανεώσουν, χωρίς τον κίνδυνο να αρρωστήσεις. Σου προτείνουμε τα αγαπημένα μας μέρη για χαλαρό καφεδάκι, το «Πεδίον του Άρεως» και τον «Εθνικό Κήπο».

image

Τα μπαλκόνια δεν είναι μόνο για μπουγάδες

Πριν γίνουν μόνιμες οι υψηλές θερμοκρασίες, είναι η καλύτερη στιγμή να ανοίξεις τις μπαλκονόπορτες. Μπίρες, μουσική και καλή παρέα μπορούν να σου χαρίσουν ένα δροσερό βράδυ στο μπαλκόνι και, φυσικά, ένα ζεστό βράδυ στο σπίτι, αν αλλάξει ο καιρός. Αν δεν έχεις μπαλκόνι, μην ανησυχείς. Το «Acropolis Ami Bar», στον Νέο Κόσμο (Ήρας 10), έχει ένα μακρόστενο μπαλκόνι και σε περιμένει να θαυμάσεις τα φώτα της πόλης και το Φιξ από ψηλά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ