Life

Όταν ο Sir Barber έχει κέφια

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τα μυστικά στο καλό ξύρισμα και να δουλέψουν επαγγελματικά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όταν ο Sir Barber έχει κέφια

Ένα κουρείο που συνδυάζει τα μυστικά της τέχνης του κουρέματος, την παράδοση με την ποιότητα.

Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Βουλής 7, δεν έχεις παρά να μπεις στη στοά Χ. Μπολάνη και να περπατήσεις μέχρι τη μέση. Εκεί λειτουργεί ένα κουρείο που συνδυάζει τα μυστικά της τέχνης του κουρέματος, την παράδοση με την ποιότητα. Είναι ο Sir Barber, ένα κουρείο που σε κάνει να ταξιδεύεις πολλά χρόνια πίσω, όταν το κούρεμα ήταν...τελετουργία. Κουβέντα και αναζήτηση για το κατάλληλο κούρεμα και ξύρισμα, με τη μουσική σουίνγκ να σε συνοδεύει. Στη συνέχεια, σειρά έχει η...παράδοση: Χέρι-ψαλίδι-χτένα, με ελάχιστη χρήση μηχανής, Δεν είναι τυχαίο πως κάθε ραντεβού διαρκεί περί τα τρία τέταρτα της ώρας. Όσο για το ξύρισμα, φαλτσέτα και τριμάρισμα γενειάδας...

«Από μικρός αγάπησα την τέχνη του κουρέματος» μας λέει ο Άγγελος Αντωνόπουλος, που γεννήθηκε από οικογένεια κομμωτών και μεγάλωσε μέσα στο κουρείο του πατέρα του, στη Νέα Σμύρνη από το 1964. Ύστερα ήρθαν οι μέρες...εκπαίδευσης σε σχολές του Λονδίνου και του Παρισιού. «Εμπειρία και τεχνογνωσία, που σε συνδυασμό με την παράδοση μπορούν να αναβιώσουν στιγμές απόλαυσης του παρελθόντος σε έναν μοντέρνο χώρο». Η τεχνική του κουρέματος, σημειώνει, δεν μπορεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα εάν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία. Ψαλίδια και φαλτσέτες υψηλής ποιότητας και μεγάλης αξίας είναι απαραίτητα για το σωστό αποτέλεσμα.

image

Στις κουβέντες που συμπληρώνουν το κούρεμα −απαραίτητο...αξεσουάρ στο κουρείο− μπορείς να μάθεις τα έργα και ημέρες των πρώτων κουρέων στις ελληνικές αποικίες της Σικελίδας, τον τρίτο αιώνα π.Χ., όταν οι κουρείς εκτελούσαν ακόμα και οδοντιατρικές και χειρουργικές επεβάσεις. Η «άνοιξη» πάντως στην Ευρώπη ήρθε περί το 1920 όταν έγιναν αποδεκτές οι καινοτομίες και οι τεχνικές που προσέδιδσαν στο κούρεμα στυλ και κύρος.

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται πάντως να μάθουν τα μυστικά στο καλό ξύρισμα και να δουλέψουν επαγγελματικά, ο Sir Barber διοργανώνει και σεμινάρια παραδοσιακού ξυρίσματος, (Sir Barber, Βουλής 7, στοά Χ. Μολάνη, Σύνταγμα τηλ. 2103254527).

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ