Ελλαδα

Καιρός Πάσχα: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για την Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Με τι καιρό θα γίνει το σούβλισμα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύμμαχος ο καιρός το Πάσχα 2022 στο σούβλισμα του αρνιού
Σύμμαχος ο καιρός το Πάσχα 2022 στο σούβλισμα του αρνιού © EUROKINISSI

Ο καιρός το Πάσχα 2022 αναμένεται καλός, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Σε άνοδο η θερμοκρασία και το Μεγάλο Σάββατο.

Καλός ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Με τους εκδρομείς να φεύγουν με πλοία, λεωφορεία και βίντεο και την κίνηση στις Εθνικές Οδούς να είναι αυξημένη από το πρωί, ο καιρός συνεχίζει να είναι σύμμαχος όσων σκοπεύουν να κάνουν φέτος «Πάσχα στο χωριό».

Στην πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 24 Απριλίου 2022, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, επισημαίνοντας ότι η θερμοκρασία μπορεί να φθάσει ακόμη και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

«Θα οδηγηθούμε με καλό καιρό μέχρι το Πάσχα με τη θερμοκρασία να αγγίζει ανήμερα τους 24 με 26 βαθμούς σε διάφορες περιοχές» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και το Μεγάλο Σάββατο.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Μίνι» καλοκαίρι ο καιρός το Πάσχα | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων | OPEN TV

Ο καιρός συνεχίζει να είναι καλός τη Μεγάλη Εβδομάδα - Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή

Ο καιρός τη Μεγάλη Παρασκευή έχει νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναμένονται αραιές νεφώσεις κατα περιόδους πυκνότερες, τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανόν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, μέτριοι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο και ισχυροί στο Ιόνιο. Πιο συγκεκριμένα:

  • Προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και πιθανόν στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
  • Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, με αποτέλεσμα οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς), 11 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 13 έως 20 βαθμούς και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο έως τους 27 βαθμούς), 12 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 26 βαθμούς), 10 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
  • Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις βραδινές ώρες προβλέπονται τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
  • Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται τη Μεγάλη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ