Ελλαδα

Πλήρης αλλαγή του καιρού από αύριο: Έρχεται χειμώνας

Πτώση της θερμοκρασίας ως και δέκα βαθμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός – meteo.gr: Ραγδαία μεταβολή του καιρού από το βράδυ
Κρύος καιρός - Χαμηλή θερμοκρασία © Eurokinissi

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11, σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του meteo.gr τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το βράδυ της Τρίτης ως το πρωί της Τετάρτης. Το φαινόμενο θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια της Κρήτης.

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα, καθώς θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Καιρός – meteo.gr: Ραγδαία μεταβολή του καιρού από το βράδυ
Πρόγνωση του καιρού: Meteo

 

Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει οκτώ με δέκα βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Καιρός-Μαρουσάκης: Έρχεται χειμώνας με βουτιά θερμοκρασίας

Για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια μέχρι 16 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι 19 βαθμούς, στα δυτικά μέχρι 22 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ