Ελλαδα

Μαρουσάκης: Μεσογειακός κυκλώνας φέρνει νέο κύμα καταιγίδων

Ποιες περιοχές θα πλήξει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για μεταβολή του καιρού κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης
Καιρός (Φωτό Αρχείου) © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

O μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκη εκτιμά ότι ο καιρός θα αλλάξει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με καταιγίδες. Καλός ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Σημαντική μεταβολή εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη. Βάση της πρόγνωσης του, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά καλός και αύριο, 28η Οκτωβρίου, όμως «τα δύσκολα έρχονται μες το Σαββατοκύριακο». 

Όπως εξήγησε, «ένας μεσογειακός κυκλώνας οργανώνεται στη νότια Ιταλία και ένα μέρος αυτού θα επηρεάσει και την Ελλάδα».

Ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι αυτός ο μεσογειακός κυκλώνας αναμένεται να χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα νότια τμήματα της Ιταλίας. «Σε δεύτερη φάση καθώς αυτό το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά, μετατρεπόμενο πλέον σε ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με έμφαση τα κεντρικά, δυτικά και νότια τμήματα» υπογράμμισε.

Αυτή η εξέλιξη, προσέθεσε, θα σηματοδοτήσει ότι το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούμε ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές -και η Αττική θα επηρεαστεί κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.

 

 

Tι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον Μεσογειακό Κυκλώνα

Βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του εδώ και αρκετές ημέρες καθώς αυτό έχει εγκλωβιστεί από τις υψηλές πιέσεις (ατμοσφαιρικά βουνά) βορειότερα και ανατολικότερα (πρώτος χάρτης). Αυτό έχει σαν συνέπεια να αντλεί ενέργεια και θερμότητα από τις εκεί θαλάσσιες εκτάσεις γεγονός που θα το οδηγήσει να βαθύνει απότομα δημιουργώντας μεσογειακό κυκλώνα. 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ