Ελλαδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμυρισμένα υπόγεια στην Αθήνα

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Μπάλλος»
Κακοκαιρία «Μπάλλος» © EUROKINNISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πλημμυρισμένα υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Αυτή την ώρα στην Αττική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα από το 112 στην Αθήνα

Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα 112 από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εστάλη σε πολίτες στην Αθήνα, την Κορινθία και την Αργολίδα.

mhnuma_112.jpg

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αναμένονται ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα τις επόμενες 24 ώρες

Σύμφωνα με το meteo, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε πλήρη ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική, σήμερα και αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό και για προληπτικούς λόγους σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και αύριο Παρασκευή 15 του μηνός θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής σε ρέματα και περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλο το εύρος της Περιφέρειας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, όπου και αν απαιτηθεί.

Ειδικότερα θα υπάρχουν μηχανήματα σε επιφυλακή στα εξής σημεία:

  • 1 τσάπα στο ρέμα Σαπφούς του Δήμου Αμαρουσίου.
  • 1 τσάπα και 1 jcb στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού
  • 1 τσάπα στο ρεμα Πικροδαφνης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
  • 1 τσάπα στα ρέματα του Δήμου Κηφισιάς
  • 1 jcb στο Δήμο Χαιδαρίου (Καραισκάκη και Ευπάλεως)
  • 1 μπουλντόζα, 3 φορτωτές και 2 jcb στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
  • 2 μεγάλες τσάπες και 4 jcb στο Δήμο Αγίων Αναργύρων
  • 1 τσάπα στο φανάρι της Μαγούλας στη Μάνδρα
  • 1 τσάπα στο ρέμα Γιώργη στη Ν. Πέραμο
  • 1 τσάπα στην περιοχή Πίκα στην Κινέτα
  • 1 τσάπα στο ρέμα Σαρανταπόταμου στο ύψος της γέφυρας της Εθνικής
  • 1 τσάπα στο ρέμα Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα
  • 1 jcb στις οδούς Αγ. Διονυσίου και Εθνικής Αντιστάσεως στο Μενίδι
  • 1 φορτωτής στην πλατεία Αχαιών και Δοριέων στη Ραφήνα.
  • Παράλληλα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή και επαναλαμβανόμενη βάση οι καθαρισμοί των ρεμάτων σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Αττικής, με έμφαση τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε σχετικά: « Με αφορμή της προγνώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική αυτό το διήμερο όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουμε όπου απαιτηθεί για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών, ενώ προχωράμε και σε προληπτικές δράσεις. Η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα».

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής αυτή την ώρα παρατηρούνται προβλήματα σε δρόμους της Αθήνας.

Ειδικότερα, αυξημένη είναι η κίνηση στη Αθηνών -Λαμίας και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο Καλυφτάκη έως την Αθηνών, στην Αλεξάνδρας, τη λεωφόρο Κηφισίας, και στην Ποσειδώνος από Καραϊσκάκη έως Αλίμου-ρεύμα προς Γλυφάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ