- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πολλές πιθανότητες να δουν χιόνι σήμερα το βράδυ έχουν οι Αθηναίοι, καθώς η κακοκαιρία με το όνομα «Τηλέμαχος» σαρώνει ήδη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννης Καλλιάνο, στην Αττική θα ξεκινήσει να χιονίζει το πρωί σε βορειοανατολικές περιοχές που βλέπουν προς την Εύβοια, καθώς η Εύβοια θα δεχθεί σήμερα το περισσότερο χιόνι.
«Κατά το μεσημεράκι έρχονται χιόνια στα βόρεια του νομού και αργότερα το απόγευμα στα βόρεια προάστια, ενώ αργά το βράδυ και τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος της Αττικής», ανέφερε ο μετεωρολόγος.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δουν χιόνι οι κάτοικοι της Κηφισιάς, της Εκάλης, ακόμη και της Γλυφάδας.
«Η Αττική είναι δύσκολη στην πρόγνωση», παρ' όλα αυτά τα στοιχεία έως νωρίς το πρωί έδειχναν ότι «από το Ολυμπιακό Στάδιο και βορειότερα θα έχουμε χιονόστρωση, κατά τμήματα, στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στην Πεντέλη και αλλού. Στο κέντρο θα έχουμε χιονόπτωση, νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο, ίσως και πρόσκαιρη χιονόπτωση, ακόμα και στη Γλυφάδα, μετά τα μεσάνυχτα απόψε».
Νέες ψυχρές μάζες φέρνει ο «Τηλέμαχος»
Οσο για το πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία «Τηλέμαχος», ο Γιάννης Καλιάνος επισήμανε πως αυτή θα διαρκέσει μέχρι αύριο πριν από το μεσημέρι και χαρακτηριστικό της εκτός από τα χιόνια είναι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς φέρνει νέες ψυχρές μάζες.
«Αύριο η θερμοκρασία αναμένεται και κάτω από -20 βαθμούς Κελσίου, θα είναι πολύ έντονο το ψύχος και ο παγετός», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.
Κακοκαιρία και πάλι από Τετάρτη
Τέλος, να σημειωθεί πως «Τηλέμαχος» δεν είναι η τελευταία κακοκαιρία των ημερών, καθώς από Τετάρτη η κατάσταση δυσκολεύει και πάλι:
«Έρχεται νέο σύστημα με νοτιάδες από τη Δυτική Ελλάδα και έτσι το ψύχος που θα έχει εγκλωβιστεί στη χώρα μας θα μετατραπεί σε σφοδρή χιονόπτωση την Τετάρτη, μέχρι να το γυρίσει σε βροχή, καθώς θα ανέβει η θερμοκρασία. Θα πληγεί κυρίως η δυτική και βορειοδυτική χώρα», επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος.
Τι λέει το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Ανάλογη και η πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το οποίο προβλέπει χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με το meteo, μετά το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημέρωση για περιορισμό μετακινήσεων τις επόμενες ώρες
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Την ώρα που οι έρευνες των αρμόδιων αρχών και η νομική διαδικασία βρίσκονται σε εξέλιξη
Kινήθηκε για περίπου 300 μέτρα πάνω στις γραμμές
Σύσκεψη Επιτροπής Κινδύνου, κινητοποίηση Περιφερειών
Με φόντο την εισαγγελική έρευνα
Δεδομένου ότι ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα επιχειρησιακά πρωτόκολλα
Σύσκεψη Επιτροπής Κινδύνου, κινητοποίηση Περιφερειών και προειδοποίηση για πλημμύρες, ανέμους και χιόνια- συστάσεις πολιτικής προστασίας
Missing Alert από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» – Φόβοι για τη ζωή του ανήλικου, έκκληση για πληροφορίες
Τέσσερα χρόνια μετά, εκδηλώσεις μνήμης από τη «Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022» για τον άτυχο φίλαθλο του Άρη
Κακοκαιρία «εξπρές» την Κυριακή: Ισχυρές βροχές μεγάλης διάρκειας σε μεγάλο μέρος της χώρας
Με δυσκολία η διέλευση οχημάτων μετά την αποκόλληση μεγάλου βράχου – Στόχος η αποκατάσταση έως το μεσημέρι
Επίθεση χωρίς αφορμή μετά το κλείσιμο της φυλακής – υπάλληλος στο νοσοκομείο, συναγερμός την Παρασκευής
Στις 06:05 διακόπηκε η κυκλοφορία Ρέντη–Αθήνα· αποκατάσταση 07:40, μεγάλες καθυστερήσεις
Η νέα φορολογική κλίμακα έφερε μειώσεις παρακράτησης, όμως πολλοί γονείς δεν πήραν το πλήρες όφελος
Τρεις κηδείες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, εξιτήριο για τον 28χρονο – κρίσιμη νοσηλεία δεύτερου τραυματία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.