Αναζήτηση Μουσική

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Ο Μπαχ και δύο φίλοι... κλασικοί

Ειδος: Μουσική
Ο Μπαχ και δύο φίλοι... κλασικοί

Η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte για έκτη χρονιά έρχεται στον Παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Μπαχ και δύο φίλοι... κλασικοί», για παιδιά του Δημοτικού.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα 5 συναντήσεων της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, που είναι αφιερωμένο σε τρεις πολύ δημοφιλείς συνθέτες, τους: Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν.

Λίγα παραπάνω λόγια για το πρόγραμμα

Το φετινό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 5 συναντήσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020 και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού. Είναι αφιερωμένο σε τρεις πολύ δημοφιλείς, εμβληματικούς συνθέτες που καθόρισαν την πορεία της ευρωπαϊκής μουσικής, τους: Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν, και έχει στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την μουσική τους!

Με αφετηρία κομμάτια των τριών συνθετών που όλοι έχουμε ακούσει, θα εξερευνήσουμε τη ζωή τους και το έργο τους. Θα παίξουμε μουσική, θα προσεγγίσουμε βιωματικά μουσικές έννοιες και φόρμες, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα πούμε αστεία κι ανέκδοτα, θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα απολαύσουμε με κάθε τρόπο τη μουσική τους.

- Μπορεί ο Μπαχ, ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν να συγκινήσουν ένα παιδί;
- Ξέρετε τι σημαίνει «μπαρόκ»;
- Με ποιο τραγούδι του Μότσαρτ θα πάμε για ύπνο;
- Ποιο ήταν το μυστικό του Μπετόβεν;
- Είχε ο Μπαχ είκοσι παιδιά;
- Όταν χάσουμε κάτι που αγαπάμε, ποια άρια του Μότσαρτ θα μας παρηγορήσει;
- Ποιο ήταν το αγαπημένο ποτό του Μπαχ;

Αυτά... και πολλά άλλα θα μάθουμε στο  φετινό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα της musicArte.

Λίγα λόγια για την musicArte

Η musicArte είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με ενέργεια και μουσική δράση. Δημιουργήθηκε το 2010 από τις Κατερίνα Παπαδάκου, Έφη Ρηγάτου και Αλεξία Χατζηλυκούδη. Το 2016 στην ομάδα προστέθηκε η Θεοδώρα Ζήκου στην παρουσίαση και το τραγούδι και το 2017 ο Μάνος Αλειφτήρας, που παίζει πιάνο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και κάνει τις μουσικές μεταγραφές και προσαρμογές όπου χρειάζεται. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους κι ενηλίκους. Τα προγράμματα και τα εργαστήρια παρουσιάζονται σε μορφή θεματικών κύκλων ή μεμονωμένων δραστηριοτήτων.

Που συμβαινει

Ιανός
28/09 12:00
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στα 6987300329, 6987936142 (Κατερίνα Παπαδάκου).
Ιανός
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5