Ελλαδα

Κάτω Πατήσια: Παγίδα θανάτου η συμπλοκή; - Σεσημασμένος ο νεκρός στους Αγ. Αναργύρους

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάτω Πατήσια και Άγιοι Ανάργυροι: Περιπολικό και αστυνομικοί στο σημείο της συμπλοκής
Πυροβολισμοί σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Κάτω Πατήσια: Πυροβολισμοί με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες - Το καρτέρι θανάτου και η συμπλοκή στους Αγίους Αναργύρους

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα επεισόδια με πυροβολισμούς που καταγράφηκαν το βράδυ του Σαββάτου (2/7) στην Αθήνα. Οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια να ήταν παγίδα θανάτου για τον άνδρα που έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη στους Αγίους Αναργύρους. Οι εμπλεκόμενοι στις συμπλοκές φέρεται να ήταν γνώριμοι στην Αστυνομία. 

Τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Τα άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο είναι σεσημασμένα για υποθέσεις ναρκωτικών. 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την ανταλλαγή πυρών μέσα στη μέση του δρόμου παρουσία κόσμου. Το ένα άτομο κατάφερε και σκότωσε τον οδηγό του άλλου οχήματος και τραυμάτισε έναν δεύτερο. Ο συνοδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Αυτός είναι και το άτομο που κατέληξε σήμερα το πρωί. 

Στη συνέχεια ο δράστης παράτησε το αυτοκίνητό του και έκλεψε ένα άλλο, βγάζοντας τον ιδιοκτήτη του από μέσα και κατευθύνθηκε στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μπήκε σε ένα μπαρ και έκανε ένοπλη ληστεία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ύποπτο όχημα και έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο δράστης δεν σταμάτησε και έβγαλε όπλο, με το οποίο πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, τον έναν στην ωμοπλάτη και τον άλλο στο πόδι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Συνολικά τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τους πυροβολισμούς σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους. Οι αστυνομικοί νοσηλεύονται στο 401. 

Εικόνα από το σημείο της συμπλοκής στους Αγίους Αναργύρους
Αστυνομικοί στους Αγίους Αναργύρους μετά τους πυροβολισμούς © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πυροβολισμοί σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους: Έστησαν παγίδα θανάτου;

Πριν έναν μήνα ο νεκρός στη συμπλοκή των Αγίων Αναργύρων και ένας από τους νεκρούς στη συμπλοκή στα Πατήσια, είχαν συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με το cnn.gr, ο νεκρός από τη συμπλοκή στα Πατήσια πίστευε, ότι για εκείνη τη σύλληψη έφταιγε ο συγκατηγορούμενός του και μαζί με συγγενείς και φίλους του, έστησαν καρτέρι και περίμεναν τον δράστη των πυροβολισμών στους Αγίους Αναργύρους για να τον εκφοβίσουν ή ακόμα και για να τον σκοτώσουν.

Βίντεο σοκ από τους πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια | Τώρα ό,τι συμβαίνει 03/07/2022 | OPEN TV

 

 

Πυροβολισμοί σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους: Η ανάρτηση του Τ. Θεοδωρικάκου

«Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά», έγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

 

Πυροβολισμοί σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους: Το χρονικό των συμπλοκών

Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή επτά ανθρώπων, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι.

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου Mercedes πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά. Τη μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, με αυτοκίνητο Audi, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα. Ο πατέρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές της ΕΛΑΣ, πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο συνοδηγός του Audi, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, άλλο πρόσωπο που επέβαινε στη Mercedes εγκατέλειψε το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, σταμάτησε διερχόμενο οδηγό και υπό την απειλή όπλου του πήρε το όχημα και διέφυγε.

Αστυνομικοί στο σημείο των πυροβολισμών στα Κάτω Πατήσια
Αστυνομικοί στο σημείο των πυροβολισμών στα Κάτω Πατήσια © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η Άμεση Δράση άρχισε αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που διέφυγε από τα Πατήσια. Τον εντόπισε στη λεωφόρο Δημοκρατίας 124, στους Αγίους Αναργύρους, όπου πιθανολογείται ότι είχε σκοπό να διαπράξει ληστεία σε μπαρ. Ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Το περιπολικό τον ακολούθησε. Τότε ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος δέχθηκε σφαίρα ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον ένοπλο.

Οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Τάκης Θεοδωρικάκος Eυχαριστώ στους αστυνομικούς που έδρασαν  για να σώσουν πολίτες στα Πατήσια

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ