Ελλαδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στρέφεται κατά των ιατροδικαστών και καταθέτει εξώδικα

Τι λέει για τη δολοφονία της Ίριδας μέσα στην κούνια της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου © Youtube / Star

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα εξώδικα στους ιατροδικαστές για τα πορίσματα, η δήλωση μέσα από τη φυλακή και οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Εξώδικα κατά των ιατροδικαστών που έδειξαν ότι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών από την Πάτρα αποτελούν εγκληματική ενέργεια στέλνει η Ρούλα Πισπιρίγκου. H 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει πάψει να δηλώνει αθώα. 

Σύμφωνα με τον Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στον επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νικόλαο Ράικο, που έδωσε στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσιαστικά ανίχνευσε τη μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. Το δεύτερο εξώδικο απευθύνεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και θέτει υπό αμφισβήτηση το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα.

Στο εξώδικο αυτό η 33χρονη ρωτά αν έχει κρατηθεί ποσότητα αίματος από την Τζωρτζίνα και αν δεν έχει κρατηθεί συνιστά παράβαση καθήκοντος, ενώ ζητά και αριθμό πρωτοκόλλου.

Μάλιστα, σε δήλωσή της μέσα από τη φυλακή αναφέρει: «Είναι δυνατόν να με κατηγορήσουν 2 χρόνια μετά ότι σκότωσα τη Μαλένα και την μπέμπα. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα ακούω στα κανάλια. Είμαι αθώα και στο τέλος είμαι σίγουρη ότι θα αποδειχτεί». 

 

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους άλλους δύο θανάτους»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμη αν η πελάτης του θα κληθεί να καταθέσει για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, της Ίριδας και της Μαλένας, μετά το πόρισμα για τους θανάτους τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «ξεκίνησε μια βδομάδα γεμάτη εξελίξεις» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος στην υπόθεση». Συμπλήρωσε δε πως τις τελευταίες ημέρες «υπήρξε πρόοδος στην έρευνα». Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι ακόμη δεν έχει λάβει τα πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας κι ότι ακούει όλα αυτά που διαρρέονται στα ΜΜΕ.

Από αυτές τις διαρροές προκύπτει ότι τα επιστημονικά πορίσματα έρχονται σε αντίθεση με τις αρχικές εκθέσεις των ιατροδικαστών ενώ δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα προβλήματα υγείας που φέρονται να είχαν τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με τις αρχικά πορίσματα. Ερωτηθείς για τον αν η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην πρόσφατη κατάθεση της είπε κάτι που στρέφεται εναντίον της αδερφής της, όπως διέρρευσε σε ΜΜΕ, απάντησε ότι δεν έχει αυτή την εικόνα για την κατάθεση την οποία χαρακτήρισε «περιγραφική».

Επιπλέον, ρωτήθηκε και για την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν ενημερώθηκε για τα όσα διαρρέονται για τα πορίσματα της Ίριδας και της Μαλένας, είπε ότι «προσπαθούν να μου φορτώσουν τους θανάτους και των άλλων παιδιών».

Εν αναμονή κλήσης από την ανακρίτρια η Ρ. Πισπιρίγκου | Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 27/6/22| OPEN TV

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θεωρεί αδιανόητο να έχει δολοφονηθεί το μωρό»

Ο δεύτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας, μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τη στάση της εντολέως του μετά το τελικό πόρισμα των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας. «Την επισκέφθηκα αμέσως μετά τους συγγενείς της. Τα είπαμε διεξοδικά, της επεξήγησα ποιες είναι οι περιπτώσεις, τι έχει να περιμένει δηλαδή μέσα στις επόμενες ημέρες. Διότι η ίδια πληροφορείται μόνο μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Σε ότι αφορά το τι έχει να περιμένει τις επόμενες ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Ζάρδας ανέφερε πως: «Τα ενδεχόμενα είναι είτε να μην καταλήξουν οι εισαγγελείς πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να την καλέσουν ως ύποπτη για δύο περαιτέρω ανθρωποκτονίες, είτε να συμβεί το αντίθετο και να κληθεί για κατάθεση».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της: «Δυσκολεύεται να πιστέψει, πως μετά δυο χρόνια υπάρχει περίπτωση να κληθεί να λογοδοτήσει για δυο ακόμα ανθρωποκτονίες και μάλιστα σε βάρος των ίδιων της, των παιδιών. Ήδη, της ήταν πάρα πολύ δύσκολο και βαρύ να χωνέψει και να πιστέψει ότι η ίδια, χορήγησε θανατηφόρα φαρμακευτική ουσία στο πρωτότοκο παιδί της». «Θεωρεί αδιανόητο το να έχει δολοφονηθεί το μωρό, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί ότι κάποιος μέσα στο ίδιο της το σπίτι δολοφόνησε το μωρό» προσέθεσε ο δικηγόρος.

Αναφορικά με τις καταθέσεις της οικογένειας της 33χρονης  και συγκεκριμένα της Δήμητρας Πισπιρίγκου, ο κ. Ζάρδας τόνισε πως η ίδια παρέχει την πλήρη στήριξή της στην αδερφή της. «Κανείς δεν την αμφισβητεί από την οικογένεια και πιστεύουν ότι στο τέλος θα καταφέρει να αναδείξει τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην αθώωσή της» σημείωσε.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ