Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Εντολή εκκένωσης του χωριού Κρεμαστός

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά
Φωτιά στην Εύβοια: Εντολή εκκένωσης του χωριού Κρεμαστός © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φωτιά στην Εύβοια: Δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Κρεμαστός για προληπτικούς λόγους.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στον Κρεμαστό Ευβοίας του δήμου Κύμης με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει το χωριό με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσής του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας ο Γιώργος Κελαϊδίτης σε επικοινωνία που είχε με το evima.gr, ανέφερε πως προχωρούν στην εκκένωση του χωρίου προληπτικούς λόγους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα θα σταλεί μήνυμα από το 112. Ήδη έχουν ενημερωθεί από τη Πυροσβεστική προφορικά οι κάτοικοι στο χωριό Κρεμαστό για την προληπτικη απομάκρυνσή τους προς το Τραχήλι.

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν 

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην Γαία και στο Κρεμαστό Ευβοίας.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Ωστόσο, όπως τονίζει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται οικισμοί. Ακόμη, για να αντιμετωπιστεί δραστικότερα η φωτιά, τα εναέρια μέσα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω με άλλα δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ