Ελλαδα

Μυλοπόταμος: Απολογείται ο 44χρονος για το φονικό-Δρακόντεια μέτρα και φόβοι για βεντέτα

Τα πρώτα λόγια του καθ' ομολογία δολοφόνου στους αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φονικό στον Μυλοπόταμο: Στον ανακριτή ο 44χρονος και φόβοι για βεντέτα - Η προανακριτική απολογία του καθ΄ομολογία δολοφόνου και η ποινική δίωξη

Δρακόντεια είναι τα μέτρα γύρω από το γραφείο της ανακρίτριας Ρεθύμνου, όπου σήμερα (17/6) αναμένεται να απολογηθεί ο 44χρονος καθ' ομολογία δράστης του φονικού στον Μυλοπόταμο της Κρήτης, με θύμα έναν 22χρονο. Από τις πρώτες στιγμές μετά το έγκλημα στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο βεντέτας. 

Ήδη ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του 44χρονου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Στην προανακριτική απολογία του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, φέρεται να περιέγραψε τα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής, στον οικισμό του Μυλοπόταμου και τα τρία διαφορετικά επεισόδια που είχαν κατάληξη το έγκλημα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 44χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος φέρεται να δήλωσε «συγκλονισμένος γιατί μια ανθρώπινη ζωή έφυγε» και ανέφερε πως «είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε σε εμένα». Παράλληλα, χαρακτήρισε το θύμα «δύσκολο άτομο και εξαιρετικά προβληματικό στη σχέση του με την ευρύτερη οικογένειά μου». 

Για τη στιγμή του πυροβολισμού είπε στους αστυνομικούς: «Τότε σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου από άγριους σκύλους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι πού έριξα, ούτε τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από το λήθαργό μου και άκουσα τον πατέρα του Χαριτάκη να καταριέται. Έβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα». 

Μυλοπόταμος: «Έγινε το φονικό μπροστά στα μάτια όλης της οικογένειας»

Ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος της οικογένειας του 22χρονου θύματος, ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα τις πρώτες ώρες επικρατεί αναβρασμός. «Έγινε ένα φονικό μπροστά στα μάτια όλης της οικογένειας», είπε και αναφέρθηκε στους φόβους για βεντέτα. «Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις αποχωρεί από τον τόπο η οικογένεια του δράστη», ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ