Ελλαδα

Τι κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για τον θάνατο Ίριδας και Μαλένας

Ποιοι θα καταθέσουν το επόμενο διάστημα για την υπόθεση της Πάτρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάνος Δασκαλάκης στην Ευελπίδων με μάσκα και γυαλιά ηλίου
Ο Μάνος Δασκαλάκης στην Ευελπίδων © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μάνος Δασκαλάκης: Η πολύωρη κατάθεση για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας - Η ενοχή Πισπιρίγκου και η θέση της Αγγελικής Τσιόλα

Επί 7 ώρες κατέθετε ο Μάνος Δασκαλάκης στο Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ από ημέρα σε ημέρα αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τις αιτίες θανάτου των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν μπροστά σε κανέναν από τους δύο θανάτους και η κατάθεσή του θεωρείται κρίσιμη προκειμένου να βγουν συμπεράσματα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές και άλλα πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του πρώην ζευγαριού, τόσο από την πλευρά Δασκαλάκη, όσο και από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, που εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό. 

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε αυτή την κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, εμφανίστηκε περισσότερο σίγουρος απ’ ό,τι παλαιότερα για την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

 

Πάτρα 3 παιδιά: Τι κατέθεσε η ιατροδικαστής Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας, Αγγελική Τσιόλα, κατέθεσε στις αρχές για τον θάνατο της Ίριδας, στην οποία είχε πραγματοποιήσει τη νεκροψία - νεκροτομή. Η μόλις 6 μηνών Ίριδα φέρεται πώς κατέληξε μέσα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου τον Μάρτιο του 2021 παρουσία της Ρούλας Πισπιριγκου και της αδερφής της, Δήμητρας.

Σύμφωνα με το eReportaz, η κατάθεση της κ. Τσιόλα ήταν καταλυτική προκειμένου οι Αρχές να έχουν μια σαφή εικόνα για την ακριβή αιτία θανάτου του βρέφους. Μέσω δυο επιστολών-αναφορών της στην εισαγγελία και στις ανακριτικές Αρχές, η αρμόδια Ιατροδικαστής είχε ουσιαστικά αποκαλύψει ότι η Ίριδα δεν κατέληξε από παθολογικά αιτία και δη από αγενεσία φλεβόκομβου όπως είχε γνωματεύσει η παθολογοανατομος, Αντιγόνη Μητσέλου.

Ουσιαστικά η Ιατροδικαστής επεσήμανε ότι εκείνη προκάλεσε την κινητοποίηση των εισαγγελικών Αρχών της Πάτρας αμέσως μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ζητώντας να υπάρξει μια διεξοδική έρευνα των αιτιών θανάτων των τριών παιδιών μετά και την κατάληξη της γενετικής έρευνας η οποία αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε κάποιο σπανιότατο γονίδιο το οποίο ενδεχομένως ευθυνόταν για τους αιφνίδιους θανάτους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έμπειρη Ιατροδικαστής κατέθεσε και για το διαβόητο κηλιδωμένο πανάκι το οποίο παραδόθηκε εκ των υστέρων στις Αρχές και δυο μήνες μετά τον θάνατο της Ίριδας η κατηγορούμενη το ζητούσε πίσω επικαλούμενη ότι είδε ένα κακό όνειρο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ