Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στην ανακοίνωση του για τον κορωνοϊό και την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρονται επίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι, οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στις ΜΕΘ και οι επαναλοιμώξεις.
Ειδικότερα, στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ επισημαίνεται ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίζονται 4.493 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 17 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 110.
Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δίνονται στη δημοσιότητα, την ώρα που ειδικοί όπως ο Νίκος Τζανάκης προειδοποιούν για πιθανή έξαρση κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι. «Οι μισοί από τους οποίους αυτοδιαγιγνώσκονται με covid, δεν δηλώνουν το κρούσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κορωνοϊός - Κρούσματα σήμερα Παρασκευή (10/6): Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.493. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν, ανέρχεται σε 3.492.268 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 559 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 140.705 (3.9% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 17, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.997 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 110 (60.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 51 (46.36%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 59 (53.64%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.696 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 86 (ημερήσια μεταβολή -15.69%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 91 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σήμερα Παρασκευή (10/6). Στη δημοσιότητα δόθηκε και η κατανομή για τα κρούσματα σήμερα και πού εντοπίζονται.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.