- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Νέα δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα – Αιχμές των συνηγόρων της οικογένειας
Τι αναφέρουν οι συνήγοροι τους
Αιχμές για εν κρυπτώ διαδικασίες και για τις ενέργειες του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας αφήνουν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Αύριο έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας η νέα δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 από την οποία θα κριθεί αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον κρατούμενο πρώην αστυνομικό , ζήτημα που θα κρίνει και την παραμονή του ή όχι στην φυλακή .
Οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου με δήλωση τους αναφέρουν πως «Αύριο θα βρισκόμαστε και πάλι στη Λαμία, διεκδικώντας, και πάλι, Δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο. Και θα βρεθούμε απέναντι, και πάλι, στην ενεργοποίηση μηχανισμών για την υπόθαλψη και εξυπηρέτηση του υπαιτίου της δολοφονίας του παιδιού».
Στην δήλωση των συνηγόρων της οικογένειας του 15χρονου που δέχθηκε θανάσιμο πλήγμα από το όπλο του αστυνομικού αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Υπενθυμίζουμε ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο 'Αμφισσας, που έκρινε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό το 2010, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, που τον έκρινε ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, του αναγνώρισε, εντελώς αντιφατικά και σκανδαλωδώς, ελαφρυντικό, και με ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών τον αποφυλάκισε, αθωώνοντας ταυτόχρονα το συνεργό του, Βασίλειο Σαραλιώτη, προκαλώντας την άμεση αίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναίρεση της σχετικής απόφασης, που τελικώς αποφασίστηκε με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 18 Μαρτίου 2022».
Τονίζεται δε ότι «Με ταχύτητα φωτός, μετά την αναίρεση και μετά την εκ νέου σύλληψη Κορκονέα, ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας προσδιόρισε την υπόθεση στην πρώτη διαθέσιμη δικάσιμο, στις 11/5/2022, εν κρυπτώ και αποκλείοντας την πλευρά της οικογένειας του Αλέξανδρου. Και, μετά την επ' αόριστον αναβολή που αποφάσισε το ΜΟΕ Λαμίας στις 11/5/2022, και πάλι αστραπιαία κινήθηκε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, προσδιορίζοντας, την αμέσως επόμενη ημέρα 12/5/2022 την υπόθεση για αύριο 8/6/2022- και πάλι στην πρώτη διαθέσιμη δικάσιμο. Αυτή η εισαγγελική σπουδή προκαλεί ενοχλητικούς προβληματισμούς, σε συνδυασμό με την πληροφόρησή μας ότι η υπεράσπιση Κορκονέα κομπάζει πως έχει εξασφαλίσει την, εκ νέου, άμεση αποφυλάκισή του, με την αναγνώριση, και πάλι, ελαφρυντικού στον ένοχο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Τα γεγονότα αυτά και η πρωτοφανής επίσπευση του προσδιορισμού, εκ μέρους του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, αναβιώνουν όσα διαδραματίστηκαν, ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, το 2019, που οδήγησαν στην σκανδαλώδη, αναιρεθείσα πλέον, απόφαση, την οποία και τότε καταγγείλαμε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ζημιές και σε παρκαρισμένα οχήματα
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.