- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο οι βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη
Η διαδικασία συνεχίζεται με τα αιτήματα περί της χορήγησης ελαφρυντικών
Ομόφωνα ενόχους έκρινε και σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο, τους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη.
Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.
Δικαστές και ένορκοι ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκριναν πως ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος φίλος του αλβανικής καταγωγής βίασαν από κοινού τη φοιτήτρια στην εξοχική οικία του Ροδίτη και αφού πρώτα τη χτύπησαν βάναυσα επειδή αντιστάθηκε τη μετέφεραν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση σε απόκρημνη περιοχή και την έριξαν στη θάλασσα.
Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».
Παρόντες στο δικαστήριο , όπως σε κάθε συνεδρίαση, είναι και οι γονείς της Ελένης, αλλά και μητέρες γυναικών που βρήκαν τον θάνατο από τα χέρια συντρόφων τους. Ζητούμενο για αυτούς ήταν εξ αρχής να μην μειωθεί ούτε ημέρα η ποινή για τον βασανιστικό θάνατο της Ελένης, αλλά και να εκτίεται μέχρι τέλους η ισόβια κάθειρξη για ειδεχθή εγκλήματα και αντίστοιχα αδικήματα με θύματα γυναίκες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Η Αρχαία Πέλιννα, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Εστιαιώτιδας, βρίσκεται περίπου 16 χλμ. ανατολικά των Τρικάλων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Περιορίζεται σημαντικά η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες
Όλα τα νεότερα για την κατάστασή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.