- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Τα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στην Ελλάδα, οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ παρουσιάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα για το τελευταίο 24ωρο. Μεταξύ άλλων αναφέρονται οι νέοι θάνατοι, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και οι επαναλοιμώξεις.
Ειδικότερα, στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, επισημαίνεται ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 4.761 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 26 νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 185.
Κορωνοϊός - Τα κρούσματα σήμερα, 11 Μαΐου 2022 - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.761. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.375.812 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 465 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 127.394(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.471 θάνατοι. 2 Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 185 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 95 (51.35%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 90 (48.65%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.642 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 114 (ημερήσια μεταβολή +8.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 121 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».
Κορωνοϊός: Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.