Ελλαδα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Τι κατέθεσε η μητέρα της αθλήτριας

Πώς έμαθε η μητέρα της αθλήτριας για τον βιασμό της κόρης της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 39χρονος προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε αθλήτρια στα 11 της χρόνια
Ο 39χρονος προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε ανήλικη αθλήτρια © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Τι καταθέτει η μητέρα της αθλήτριας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον 39χρονο

Συνεχίζεται σήμερα (9/5) η δίκη του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας. Οι γονείς της αθλήτριας καταθέτουν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Η μητέρα της αθλήτριας που κατήγγειλε τον προπονητή για τον βιασμό της στα 11 χρόνια, ανέφερε στην κατάθεσή της πως ξεκίνησε να ασχολείται η κόρη της με την ιστιοπλοΐα και στη συνέχεια περιέγραψε τη σχέση που είχε η οικογένειά τους με τον προπονητή. Όπως είπε στην κατάθεσή της, κάποια στιγμή διαπίστωσε πως η ανήλικη είχε μώλωπες στο κορμί της και όταν τη ρώτησε από που προέρχονται, η κόρη της τής απάντησε από το σκάφος. Για το περιστατικό υποστήριξε ότι έμαθε από ένα ηχογραφημένο μήνυμα που είχε αφήσει η ανήλικη στο κινητό του πατέρα της και έλεγε: «δεν είναι αυτός που πιστεύετε πως είναι. Με βιάζει εδώ και δύο χρόνια και με χτυπάει ανελλιπώς».

«Όταν άκουσα αυτό το μήνυμα αποσαθρώθηκαν όλα τα στέρεα του σπιτιού μου. Εκείνο το ίδιο βράδυ δεν κοιμηθήκαμε καθόλου. Αυτός ο άνθρωπος έγινε η αιτία να διαλυθεί το σπίτι μου», είπε η μητέρα της αθλήτριας ιστιοπλοΐας. Η μάρτυρας ανέφερε πως η κόρη της, εκείνη την περίοδο, είχε μία πτώση στην απόδοση της στο σχολείο. Ο εισαγγελέας Έδρας επεσήμανε στη μάρτυρα πως ακόμη και σήμερα στην κατάθεση της αποκαλεί τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα, ενώ της ανέφερε καταθέσεις άλλων προσώπων από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ένταση στην κατάθεση της μητέρας της αθλήτριας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση προκλήθηκε όταν ο εισαγγελέας ζήτησε από τη μητέρα να τοποθετηθεί στο γεγονός πως «όσοι μάρτυρες προηγήθηκαν, γονείς συναθλητριών της κόρης της, κατέθεσαν πως είχε σχέση με τον προπονητή». Εκείνη απάντησε: «Το έκαναν για λόγους φθόνου και ζήλιας. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ίσως να καλύψουν τις πειθαρχικές κυρώσεις που πιθανόν να είχαν τα μέλη του ομίλου» και τόνισε πως δεν είχε έρθει κανείς για να της πει κάτι σχετικό, ούτε και η ίδια είχε αντιληφθεί κάτι ανάλογο.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν «η ουρά του», ότι επιδίωκε να βρίσκεται κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω… Τι λέτε; Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας: Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του Ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας: Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του ΔΣ για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο δεν είχανε σχέση πέρα από το αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της;».

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν; Στο Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα παντρέψει μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας: Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Εισαγγελέας: Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε…

Μάρτυρας: Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε μόνη της με τον Τ…, πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Σύμφωνα με τη μητέρα της ιστιοπλόου «η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου, αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι τώρα ήμασταν μόνοι μας».

Ο πατέρας της αθλήτριας, που συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου, περιέγραψε στην κατάθεση του πως όταν έμαθε τι είχε συμβεί με την κόρη του και τον προπονητή «έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου! Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του».

Ο μάρτυρας είπε, όταν ρωτήθηκε για τις καταθέσεις που περιγράφουν αλλιώς την όλη υπόθεση, ότι οι μάρτυρες αυτοί «ζηλεύουν την Αμαλία γιατί πήρε παγκόσμιο και κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους».

Η υπόθεση της αθλήτριας είναι η πρώτη του κινήματος #meToo, που έφθασε στην Εισαγγελία μετά την κατάθεση της ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου. Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ένταλμα και είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ