Ελλαδα

Κρεοπωλεία: Ποιο το ωράριο λειτουργίας τους τη Μεγάλη Παρασκευή

Τι ώρα ανοίγουν τη Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεοπωλείο στη Βαρβάκειο έχει στη βιτρίνα του αρνιά και κατσίκια
Κρεοπωλεία στη Βαρβάκειο Αγορά © EUROKINISSI / ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ

Κρεοπωλεία: Ποιο το ωράριο λειτουργίας - Τι ώρα ανοίγουν τη Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα

Το ωράριο λειτουργίας για τα κρεοπωλεία διαμορφώνεται αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές που ετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι.

Τα κρεοπωλεία θα μπορούν να λειτουργήσουν τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 7:30 το βράδυ. Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, τη Μεγάλη Παρασκευή 22/04/2022, η λειτουργία των κρεοπωλείων επιτρέπεται από τις 07.30 έως τις 19:30.

Σούπερ μάρκετ: Ποιο το ωράριο λειτουργίας τη Μεγάλη Παρασκευή

Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα τη Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν πιο αργά, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν νωρίτερα. Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ των αλυσίδων ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτη και MyMarket τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη μία το μεσημέρι (13:00) και θα κλείσουν στις 20:00. Να σημειωθεί ότι άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (π.χ. Μασούτης) θα κλείσουν στις 19:00 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Κόκκινα, πασχαλινά αυγά σε πάγκο στην αγορά
Πασχαλινά αυγά © EUROKINISSI / ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΚΕΡΙΑΝ

Πάσχα 2022: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο

 

Το Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν είτε στις 18:00 (ΑΒ Βασιλόπουλος) είτε στις 19:00 (Σκλαβενίτης και MyMarket).

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά. Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές καλούνται να επιβεβαιώνουν το ωράριο λειτουργίας του Πάσχα απευθυνόμενοι στο σούπερ μάρκετ της επιλογής τους.

Επίσης, η Ένωση Λιανοπωλητών Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αθήνας – Αττικής «Οι Ταξιάρχες» έδωσε στη δημοσιότητα το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων Αθήνας και Αττικής για τις εορτές του Πάσχα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα κρεοπωλεία θα παραμείνουν ανοικτά τις εξής ώρες:

  • Μεγάλη Παρασκευή 22/4/2022: 13:00 – 18:00
  • Μεγάλο Σάββατο 23/4/2022: 8:00 – 17:00
  • Κυριακή του Πάσχα 24/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Δευτέρα του Πάσχα 25/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ
  • Τρίτη του Πάσχα 26/4/2022: ΚΛΕΙΣΤΑ

Σούπερ μάρκετ
Σούπερ μάρκετ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πάσχα 2022: Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα μαγαζιά προτείνεται να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Το ίδιο ωράριο προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά στο ωράριο του Μεγάλου Σαββάτου που προτείνεται να είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ανακοίνωσε ότι το ωράριο λειτουργίας από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη θα είναι 9 το πρωί με 9 το βράδυ, για τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ