- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Κυρίαρχο το στέλεχος Όμικρον 2 στις μεταλλάξεις στην Ελλάδα
Από τα 421 δείγματα τα 326 αφορούσαν το στέλεχος BA.2
Το στέλεχος Όμικρον 2 επικρατεί στις μεταλλάξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ.
Αναλυτικά στοιχεία για την κυρίαρχη μετάλλαξη κορωνοϊού στην Ελλάδα δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022. Όπως διαπιστώθηκε, το στέλεχος Όμικρον 2 του κορωνοϊού είναι πλέον κυρίαρχο.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, «ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 487 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 26 Φεβρουαρίου 2022 έως 3 Απριλίου 2022.
» Από τον έλεγχο των 487 δειγμάτων, αναγνωρίστηκαν συνολικά 421 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC), όλα Omicron (B.1.1.529). 326 από τα 421 στελέχη Omicron αφορούσαν στο στέλεχος ΒΑ.2 (77%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 69%).
» Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 52.783 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 47.811 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 4.231 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 741 δείγματα δεν είναι διαθέσιμη η πληροφορία σχετικά με τον τρόπο επιλογής.
» Κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν τις 03 Απριλίου 2022, είχαν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 3.900 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 3.734 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων και 166 από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων. Μεταξύ των 3.734 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια που αφορούν το δίμηνο πριν τις 03 Απριλίου 2022, τα δύο πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος που έχουν απομονωθεί είναι το Omicron με ποσοστό 98,7%, ακολουθούμενο από το Delta με ποσοστό 1,3%. Μεταξύ των 166 δειγμάτων που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν τις 03 Απριλίου 2022, 91% αφορούν το στέλεχος Omicron και 9% στο στέλεχος Delta.
» Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 678 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος από δείγματα εισαγόμενων κρουσμάτων, εκ των οποίων 336 αφορούν στο Delta, 208 στο Omicron, 113 στο Alpha, 7 στο Mu, 6 στο Beta, 4 στο B.1.1.318 (Variant E484K), 1 στο Eta, 1 στο C.36, 1 στο Kappa, και 1 στο B.1.1 (Variant E484K)».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθησυχαστικοί Λέκκας και Ταχιάος
Δυστυχώς αυτό είναι το «θέαμα» το οποίο εκόντες άκοντες παρακολουθούμε στους περισσότερους δρόμους
Οι περιοχές που επηρεάζει
Τι ισχύει για τους συρμούς προς Αεροδρόμιο
Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στα ποσοστά καισαρικών
Δείτε το σημερινό σκίτσο του Αρκά
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.