Ελλαδα

Κορωνοϊός - Παπαευαγγέλου: Ίσως χρειαστεί 4η δόση του εμβολίου το φθινόπωρο

«Μελετάμε τα κλινικά δεδομένα και παρακολουθούμε τις αποφάσεις άλλων χωρών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικό κέντρο
Εμβολιαστικό κέντρο © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κορωνοϊός: Η Βάνα Παπαευαγγέλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για 4η δόση εμβολίου το φθινόπωρο.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως εμβολιασμός με τέταρτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα πιθανώς θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η επιτροπή εμβολιασμού έχει αρχίσει να συζητά το ζήτημα.

«Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο δόσεων, άρα δεν υπάρχει λόγος τόσο μεγάλης αγωνίας για τον γενικό πληθυσμό. Μελετάμε τα δεδομένα. Θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες» είπε και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το φθινόπωρο θα χρειαστεί μια επαναληπτική δόση εμβολίου, αλλά ακόμη είναι νωρίς».

Σημειώνεται, ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το «πράσινο φως» για τα σκευάσματα των Pfizer και Moderna. Μάλιστα, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ με τέταρτη δόση επιτρέπεται σε όσα άτομα είναι άνω των 18 ετών και δεν είναι υποχρεωτικός αλλά προαιρετική επιλογή.

Η κυρία Παπαευαγγέλου, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «σταθεροποίηση της αυξητικής πορείας» και ζήτησε την προσοχή όλων, καθώς είπε ότι τα νέα κρούσματα αφορούν σε όλο και μεγαλύτερες ηλικίες.

Έκανε λόγο για 176.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα και είπε ότι βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση της παραλλαγής Όμικρον 2. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να υποεκτιμάται σήμερα, καθώς αρκετοί άνθρωποι κάνουν self test και παραμένουν στο σπίτι, χωρίς να δηλώνουν στον ΕΟΔΥ ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ