Ελλαδα

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου

Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα © YouTube

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης στην υπόθεση για τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, έφθασε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Όπως έγινε γνωστό, το ένταλμα σύλληψης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας (το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που πέθανε) έχει εκδοθεί.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στην εισαγγελία η δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου 

Τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στην Τζωρτζίνα και η ουσία που βρέθηκε, πυροδότησαν καταιγιστικές εξελίξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έχει παραπεμφθεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,

Σημειώνεται ότι Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα έχει αναφέρει στις αρμόδιες αρχές πως έχει πληροφορίες ότι η μητέρα των τριών παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κεταμίνη είναι η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Σε δηλώσεις του στο Mega την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος διευκρίνισε η κεταμίνη είναι είδος αναισθητικού, το οποίο αν χορηγηθεί σε υψηλή δόση, μπορεί να έχει ακόμη και θανατηφόρο αποτέλεσμα. 

«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά από τη μεριά του ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης. Ακολουθούν βασικά χαρακτηριστικά για την κεταμίνη, την ουσία που ανιχνεύτηκε στην Τζωρτζίνα μέσα από τις τοξικολογικές εξετάσεις:

  • Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις.
  • Η κεταμίνη έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις.
  • Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει.
  • Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.
  • Το 2010-13 έγιναν μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της κεταμίνης ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.
  • Η χρήση κεταμίνης έχει συνδυαστεί και με σεξουαλικές επιθέσεις, όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν το χρονικό διάστημα που ήταν κάτω από την επήρεια της συγκεκριμένης ουσίας.
  • Η κεταμίνη προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου.
  • Με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε αναφερθεί πως στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκε αυξημένη η ουσία τροπονίνη, η οποία «περιέχεται μέσα στις μυοκαρδιακές ίνες της καρδιάς μας, οπότε αν υποστεί κάποια βλάβη η καρδιά και νεκρωθούν κάποιες από αυτές τις ίνες, απελευθερώνονται στο αίμα», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο ειδικός ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, προσθέτοντας: «Από όσο κατάλαβα, η ουσία αυτή δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις μετά θάνατoν, αλλά ανευρέθηκε κατά τη μελέτη του φακέλου της νοσηλείας. Έτσι, πρέπει να μελετηθεί ο φάκελος για να βρούμε τι φάρμακα έλαβε, τις συνθήκες νοσηλείας, τι συνέβη και είχαμε αυτήν την εμφάνιση τροπονίνης».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παραμένει στη ΓΑΔΑ. Η είδηση ότι η μητέρα συνελήφθη για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η τροπονίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν κατά τη διάρκεια νοσηλείας και φανερώνει καρδιακή βλάβη

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ