Κοσμος

Ουκρανία: Η Μαριούπολη πόλη - φάντασμα μετά τους βομβαρδισμούς

Οι εικόνες που κατέγραψε drone

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμένα κτίρια στη Μαριούπολη
Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη © Twitter / Verkhovna Rada of Ukraine - Ukrainian Parliament

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη μετά τους βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις - Εικόνες θλίψης κατέγραψε drone

Η Μαριούπολη έχει δεχθεί σειρά βομβαρδισμών. Πλέον πρόκειται για μία πόλη - φάντασμα στην Ουκρανία, που δέχεται για 28η ημέρα τις επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων. Βίντεο από drone δείχνουν τις καταστροφές στην πόλη, όπου παραμένουν άμαχοι. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο από το Verkhovna Rada, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας στην πόλη στέκουν βομβαρδισμένα κτίρια, η πόλη ξεμένει από νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

 

Με αυτήν την ανάρτηση, η Ουκρανία ζητά τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη Μαριούπολη. «Σταματήστε τη γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού», σημειώνει η ουκρανική κυβέρνηση. 

Σε ομιλία που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι περισσότεροι από 7.000 κάτοικοι της Μαριούπολης διασώθηκαν την Τρίτη, «παρά όλες τις δυσκολίες», ωστόσο περίπου 100.000 άμαχοι περιμένουν στην πόλη που δέχεται συνεχώς επιθέσεις. 

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Καμένη γη η πόλη 

Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα μετατρέπουν την πολιορκημένη Μαριούπολη σε «καμένη γη», τόνισε χθες Τρίτη η δημοτική αρχή, καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη σχεδιάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων προκειμένου να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία. Οι οδομαχίες και οι βομβαρδισμοί μαίνονται στη Μαριούπολη, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, μία ημέρα αφότου απέρριψε το τελεσίγραφο της Ρωσίας να παραδοθεί.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε κτίρια, χωρίς τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα ή θέρμανση. Οι ρωσικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν καταλάβει περίπου το μισό λιμάνι, όπου συνήθως κατοικούν σχεδόν 400.000 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Ria Novosti.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ, δήλωσε στο CNN ότι η πόλη τελεί υπό πλήρη αποκλεισμό και δεν έχει φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια. «Η πόλη δέχεται συνεχείς βομβαρδισμούς. 50-100 βόμβες πέφτουν από ρωσικά αεροσκάφη καθημερινά… Τόσοι θάνατοι, τόσα δάκρυα, τόσα φρικτά εγκλήματα πολέμου», είπε ο Ορλόφ.

Η Μαριούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου που ξέσπασε στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έστειλε τα στρατεύματά του στα σύνορα για μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας και την ανατροπή της φιλοδυτικής κυβέρνησης της χώρας. Βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα και η κατάληψή της θα επέτρεπε στη Ρωσία να συνδέσει τις περιοχές στα ανατολικά που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές με τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ