Ελλαδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη

Απόντες οι γονείς τής Ελένης Τοπαλούδη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δολοφονημένη φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη
Η δολοφονημένη φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Συνεχίζεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό - Γιατί οι γονείς της δεν βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια.

Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα (21/3) η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. 

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα μετά από τρεις ανακοπές, με τους δύο κατηγορούμενους να κάνουν την εμφάνισή τους στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, την ώρα που οι γονείς της δεν βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα και Γιάννης Τοπαλούδης, όπως είχαν ανακοινώσει μετά την προηγούμενη διακοπή, δεν μπόρεσαν να παραστούν σήμερα στο δικαστήριο. Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησαν από το δικαστήριο να εξεταστούν στις 28 Μαρτίου και το δικαστήριο να ξεκινήσει με την εξέταση άλλων μαρτύρων. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, απορρίφθηκε το αίτημα του ενός κατηγορούμενου για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

 

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Οι ποινές πρωτόδικα και το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού 

Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι σχεδόν συνομήλικοι της Ελένης, τη βίασαν με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας την άγρια στο κεφάλι με μπουνιές και με ένα ηλεκτρικό σίδερο και εν συνεχεία την πέταξαν χτυπημένη σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου ενώ ήταν ζωντανή και τους παρακαλούσε λίγο πριν να την πάνε σε Νοσοκομείο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες της υπόθεσης που προκάλεσε φρίκη σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας για την αγριότητα που έδειξαν δύο τόσο νέοι άντρες.

Το ίδιο ζητούν και από το Εφετείο οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, να μην αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε για τον βάναυσο χαμό της κόρης τους.

Οι δικαστές μετά την εξέταση των περίπου δέκα μαρτύρων και την αξιολόγηση των θέσεων των κατηγορουμένων και όλου του υλικού της δικογραφίας, θα αποφανθούν τελικά αν οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν στη φυλακή με την ίδια ή μειωμένη ποινή.

Η θέση των κατηγορουμένων, τόσο κατά την προδικασία όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είναι πως έκαναν σεξ έχοντας τη συναίνεση της Ελένης Τοπαλούδη και πως η κατάσταση παρεκτράπηκε όταν η φοιτήτρια εκθείασε τις ερωτικές επιδόσεις του ενός με αποτέλεσμα την ακαριαία έκρηξη του άλλου.

Την εκδοχή αυτή αρνήθηκαν και οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου που τους παρέπεμψαν όσο και τα επτά μέλη του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου που έκρινε πως συμμετείχαν εξίσου και οι δύο στον βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης αλλά και σε όλες τις μετέπειτα ενέργειες που έκαναν για να καλύψουν τα ίχνη τους. «Ήταν σε απόλυτη σύμπραξη και σύμπνοια μεταξύ τους και δη τόσο κατά τον βιασμό όσο και κατά τη θανάτωση του θύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου.

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Απόντες από τη δίκη οι γονείς της | 21/3/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ