Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται χιόνια - Η πρόγνωση

Χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τα χιόνια τις επόμενες ημέρες
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τα χιόνια τις επόμενες ημέρες © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ. Πότε θα χιονίσει. Ποιες περιοχές θα έχουν χιόνια. Τι θα γίνει στην Αττική.

Δημοσιεύτηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Αφορά μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022. Αναμένονται χιόνια, κρύο, παγετός και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ο καιρός θα είναι κρύος με ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο μέχρι και την Τετάρτη (23.03).

Η επιδείνωση αφορά την ένταση που θα έχουν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά της χώρας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη, αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα σημερινά.

Ψυχρή εισβολή - Χιόνια, τσουχτερό κρύο και ισχυροί βοριάδες | 20/3/22 | ΕΡΤ

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με την πρόγνωση ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού και τα χιόνια που φέρνει η κακοκαιρία, προβλέπονται τα ακόλουθα:

  1. Την Κυριακή (20-03-2022) και τη Δευτέρα (21-03-2022) χιονοπτώσεις ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα χιονίσει τοπικά έντονα στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης.
  2. Την Τρίτη (22-03-2022) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα ενταθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), καθώς επίσης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη, σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές, πιθανόν όμως και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν παράλληλα και τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια των παραπάνω περιοχών, καθώς επίσης στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
  3. Την Τετάρτη (23-03-2022) οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ