Ελλαδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ξανά στη φυλακή ο Κορκονέας

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επαμεινώνδας Κορκονέας (Φωτογραφία Αρχείου)
Επαμεινώνδας Κορκονέας (Φωτογραφία Αρχείου) © EUROKINISSI

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επιστρέφει στη φυλακή με απόφαση του Αρείου Πάγου ο Κορκονέας.

Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιωτα και αναιρέθηκε για «έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας» η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια με τα οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

Συνακόλουθα αναιρέθηκε η απόφαση και ως προς το κεφάλαιο της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως. Αναμένεται ο Κορκονέας να συλληφθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή 13 ετών.

Μέσα σε λίγες ημέρες είχε αποφυλακιστεί (30-7-2019) καθώς είχε συμπληρώσει τα 3/5 της ποινή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ