Ελλαδα

Ανδραβίδα - φόνος: Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 60χρονος

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδραβίδα: Ο 60χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος
Ανδραβίδα: Ο 60χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Ανδραβίδα: Αύριο θα απολογηθεί ο 60χρονος για την τετραπλή δολοφονία.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Αμαλιάδας ο 60χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αυτεπαγγέλτως διορισθείς συνήγορος υπεράσπισης, Σπύρος Ανδριόπουλος, ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος έχει πει κατά την διάρκεια της προανάκρισης πως έχει κάνει τους δύο φόνους των ενηλίκων, ενώ ως προς τα ανήλικα θύματα, έχει δηλώσει πως δεν θυμάται».

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης έφθασε στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, λίγο πριν τις 11.00 το πρωί της Τρίτης.

Μακελάρης Δικαστήρια Αμαλιάδας

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: «Βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά»

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» φέρνει στο φως δύο στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια της εξέτασης του 60χρονου, που φανερώνουν το θράσος και τον κυνισμό του.

Αρχικά ενοχλήθηκε που οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 15.000 ευρώ στο σπίτι του. «Μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», φώναζε σε εμβρόντητο αξιωματικό. Ακολούθησε η δεύτερη πρόκληση. Απευθυνόμενος στον ίδιο αξιωματικό της Ασφάλειας, του είπε: «Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά».

Ανδραβίδα - Φονικό: «Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια», είπε στην απολογία του

 

«Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια», φέρεται να είπε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, καθοριστικό στοιχείο που έπαιξε ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη του καθ' ομολογία δολοφόνου φαίνεται πως ήταν η καταγραφή του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε πρατήριο καυσίμων της Ηλείας, όπου είχε σταματήσει για να βάλει βενζίνη. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν να τον ακολουθούν μέχρι και το σημείο που συνελήφθη στην Πάτρα.

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Ο 60χρονος δράστης
Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Ο 60χρονος δράστης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές δείχνουν ότι ο δράστης μπήκε και βγήκε από την αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού με δικό του κλειδί, ενώ δεν είχε δώσει αντικλείδι στην οικογένεια. Ο δολοφόνος είχε επιχειρήσει να μεταφέρει τα πτώματα της οικογένειας και τα εξαφανίσει. Το πτώμα της μητέρας και του πατέρα βρέθηκαν σε τρέιλερ, ενώ το άψυχο σώμα του ενός εκ των δύο παιδιών πλησίον του σε χώρο στην αποθήκη. Το μικρότερο παιδάκι βρέθηκε νεκρό στην κούνια από τον 12χρονο αδελφό του, που ήταν και το πρόσωπο που εντόπισε νεκρή την οικογένειά του.

Ανδραβίδα - φονικό: Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την τετραπλή δολοφονία

 

Στις ανακοινώσεις που έγιναν από την αστυνομία, έγινε γνωστό πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, επειδή ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του.

Όσον αφορά τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο Απόστολος Μαρτζάκλης είπε ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει», προσθέτοντας ότι «κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στη συνέχεια ότι δε θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι “δεν έχει συγχώρεση για αυτό”».

Πάντως, όπως επισήμανε ο υποστράτηγος, σχετικά με τους φόνους των δύο παιδιών, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ