Ελλαδα

Αρκάς - Ουκρανία: Ο ετοιμοπόλεμος Μάρτιος φορά κράνος (εικόνα)

Πώς εύχεται «Καλό Μήνα» ο Αρκάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάρτιος φορά πράσινο κράνος στο νέο σκίτσο του Αρκά
Αρκάς -Σκίτσο © Αρκάς

Αρκάς: Ο ετοιμοπόλεμος Μάρτιος στο νέο σκίτσο του καλλιτέχνη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την έλευση του νέου μήνα.

Ετοιμοπόλεμος ο Μάρτιος στο νέο σκίτσο που δημιούργησε ο Αρκάς για να ευχηθεί «Καλό Μήνα». Ο σκιτσογράφος επηρεασμένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, θέλησε να εμφανίσει τον Μάρτιο, φορώντας κράνος. 

Στο νέο του σκίτσο, ο Αρκάς εμφανίζει τον Μάρτιο να φορά ένα πράσινο κράνος, χωρίς να κάνει κάποια άλλη αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πάνω από τον Μάρτιο θέλησε απλά να γράψει: «Καλό μήνα». 

Αρκάς: Το σκίτσο με τον Μάρτιο να φορά κράνος

Σήμερα, 1η Μαρτίου, η Ουκρανία μετρά την έκτη ημέρα από τη ρωσική εισβολή. Προ των πυλών της ουκρανικής πόλης της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, βόρεια της Κριμαίας, έφτασε ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της.

«Στις εισόδους της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε σημεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε μέσω Facebook ο Ιγκόρ Κολιχάγεφ, ο δήμαρχος της πόλης, προσθέτοντας ότι «η Χερσώνα είναι και θα παραμείνει ουκρανική (...) η Χερσώνα αντιστέκεται!».

 

 

Ουκρανία: Στα 25 χλμ από το Κίεβο η ρωσική οχηματοπομπή

Εικόνες από δορυφόρους που τραβήχτηκαν εχθές, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, κατέγραψαν ότι πελώρια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, βασικού στόχου των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας μετά την εισβολή της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων, είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα –όταν γινόταν λόγος για 27 χλμ.–, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ